Facebook predstavio nove uređaje za videorazgovore

Posebno je zanimljiv model Portal Go koji dolazi se može izvaditi iz postolja za punjenje i nositi po kući tijekom razgovora.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2021. / 10:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je jučer predstavio novu generaciju pametnih uređaja za videopozive Portal. Prve modele predstavili su još prije tri godine, no do sada nisu objavili prodajne brojke, no stječe se dojam da nema prevelike navale za ovim uređajima. Osim što je Facebook s pametnim ekranima ušao na tržište kojim vladaju Amazon i Google sa svojim uređajima Echo i Nest Hub, iste opcije videopoziva nude i pametni telefoni i tableti pa za mnoge nema previše smisla kupovati još jedan takav uređaj.

Amazonovi nosivi uređaji Novi Amazonovi uređaji donose Alexu u vaše uho, ali i na prst

Nova generacija Portala donosi dva uređaja. Prvi je prilično zanimljiv jer je riječ o prijenosnom uređaj. Model Portal Go ima ekran dijagonale 10 inča te se može podići s podloge za punjenje i nositi po stanu ili uredu (uređaj dolazi s posebnom ručkom za nošenje). U takvom prijenosnom modu baterija može izdržati do pet sati videorazgovora putem Messengera, što je i više nego dovoljno za većinu korisnika, dok se sadržaj na njemu, uz isključeni ekran, može slušati 14 sati prije nego se isprazni baterija.

Za one kojima je 10-inčni ekran premali, Facebook je pripremio i Portal+, model pametnog ekrana dijagonale ekrana od čak 14 inča. Zamišljen je kao uređaj koji će stajati na radnom stolu korisnika kao primarni ekran za videopozive. U odnosu na svog prethodnika, novi se model može pohvaliti boljom kvalitetom zvuka.

Slika nije dostupna Google u spavaće sobe donosi radar koji će pratiti sve pokrete i zvukove u krevetu

Također, u odnosu na prethodne modele, nova generacija Portala dolazi i s većom cijenom. Dok se aktualni model Portala prodaje po cijeni od 179 dolara, Portal Go stajat će 199 dolara, dok je cijena Portala+ porasla s 279 na čak 349 dolara.

Uređaji se već sada mogu prednaručiti, a isporuke počinju 19. listopada.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti