Facebook želi prikazivati oglase u News feedu

Sa svojih preko 750 milijuna korisnika diljem svijeta, Facebook dobro zarađuje na oglasnima, a kako stvari stoje mogao bi i bolje.

Zimo Zimo Zimo | 04.08.2011. / 18:12

Facebook želi prikazivati oglase u News feedu

Sa svojih preko 750 milijuna korisnika diljem svijeta, Facebook dobro zarađuje na oglasima, a kako stvari stoje mogao bi i bolje.

Gizmodo piše kako Facebook kani uvesti prikazivanje oglasa na vašem news feedu, odnosno tamo gdje najviše provodite vremena i to bez mogućnosti uklanjanja istog.

Dakle, vaš News feed, odnosno mjesto gdje objavljujete statuse, gledate slike vaših prijatelja i statuse istih, postove i razne druge aktivnosti, mogao bi postati mjesto prikazivanja oglasa raznih kompanija.

Iako to možda zvuči super onima koji će taj oglas plaćati, definitivno ne zvuči korisnicima koji Facebook koriste kako bi ostali u toku sa svojim prijateljima. Također, navodi se kako nećemo moći te oglase filtrirati, dakle uz oglase koji se sada prikazivaju s desne strane, mogli bi dobiti i novu rubriku sa raznim propagandnim porukama.

Taj bi oglasni prostor vrlo vjerojatno mogao biti puno skuplji od trenutno aktualnog, no zasigurno bi imao i veći efekt.

Iako ova vijest nije službeno potvrđena i nadamo se da neće zaživjeti, želimo čuti što vi mislite o ovim oglasima? Hoćete li zamrziti Facebook ako se sjete uvesti ove oglase?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti