Facebookov mobilni web za sve telefone

Facebook danas lansira novi web prilagođen za mobilne telefone, koji će biti jednostavniji i trebao bi raditi na većini pametnih telefona.

Zimo Zimo Zimo | 31.03.2011. / 23:36

Facebookov mobilni web za sve telefone

Facebook danas lansira novi web prilagođen mobilnim telefonima, koji će biti jednostavniji i trebao bi raditi na većini pametnih telefona.

Sa 250 milijuna aktivnih mobilnih korisnika, od kojih većina svoje profile pregledava pomoću mobilnog weba, najveća društvena mreža Facebook objavila je novu stranicu m.facebook.com.

Facebook je do sada imao dvije vrste mobilnih stranica, odnosno touch.facebook.com namijenjenu korisnicima smartphonea sa zaslonom osjetljivim na dodir i m.facebook.com namijenjenu mobitelima sa običnom touch tehnologijom.

Nova stranica m.facebook.com zamijeniti će dosadašnje m. i touch. stranice koja će omogućiti dodatnu implementaciju WURFL, odnosno baze koja pomaže pri načinu prikazivanja stranice na uređajima.

Korisnici će primjećivati razne promjene na svojim mobilnim sučeljima zavisno o uređajima s kojima pristupaju Facebooku, piše Mashable. Neki korisnici neće primijetiti razliku, dok će neki vidjeti značajne promjene.

Novi framework dovoljno je 'pametan' da će raspoznat kada je moguće stranicu prikazivati preko CSS3 i HTML5 standarda.

Kako kaže šef mobilnih operacija u Facebooku - Erick Tseng, ove će promjene olakšati Facebooku da nadograđuju servis sa novim značajkama, pošto sve mobilne stranice od sada imaju istu bazu koda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti