Ferrarijev novi, "čistokrvni" SUV bit će "najbrži na tržištu"

Camilleri je Purosangue opisao kao jedan od najvažnijih Ferrarijevih automobila posljednjih nekoliko desetljeća.

Martina Čizmić | 19.09.2018. / 09:51

Ferrari (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ferrari je dosad bio sinonim za brze sportske automobile koji gutaju benzin. No izgleda da su i u tom talijanskom automobilskom divu prepoznali nove zahtjeve potrošača.

Tako je Ferrari najavio svoj prvi SUV – Purosangue (čistokrvni), koji će se na tržištu naći prije kraja 2022.

Model o kojem se već dugo šuška navodno će imati četvera vrata, pogon na sva četiri kotača i klasičan Ferrarijev dizajn. Ipak, iznenađuje Ferrarijeva odluka da će Purosangue nuditi i u verziji s hibridnim pogonom.

Prema informacijama koje je CEO Ferrarija Louis Camilleri otkrio investitorima, Purosangue će, unatoč novoj tehnologiji i smjeru, ostati vjeran svojim korijenima te bi trebao biti najbrži SUV na tržištu.

Camilleri je Purosangue opisao kao jedan od najvažnijih Ferrarijevih automobila posljednjih nekoliko desetljeća. To je razlog zbog kojeg su prvotne planove o lansiranju SUV-a pomaknuli s 2020. na 2022.

Mora biti savršen, navodno je rekao Camilleri.

S obzirom na to da je datum lansiranja još daleko, a u Ferrariju nisu baš skloni otkrivanju svojih aduta, jedino u što možemo biti sigurni jest to da će novi SUV biti skup – mnogo skuplji od ostalih Ferrarijevih modela.

Izvor: CNET

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti