FOTO Odsad možete prošetati Međunarodnom svemirskom postajom zahvaljujući ESA-inom astronautu

Ako vas je ikad zanimala šetnja Međunarodnom svemirskom postajom, a svjesni ste da su šanse za to nemoguće, odsad to možete učiniti, ako nikako drugačije onda putem Google Street Viewa.

Branimir Vorša | 23.05.2022. / 10:01

Pogled iz promatračnice na ISS-u
Pogled iz promatračnice na ISS-u (Foto: Google Street View)

Google Street View odsad se može koristiti za obilazak Međunarodne svemirske postaje (ISS), zahvaljujući ESA-inom astronautu Thomasu Pesquetu.

Pesquet je koristio DSLR fotoaparate da snimi gotovo sve module ISS-a, uključujući američki laboratorij i promatračnicu, kako bi nam dao pregled načina na koji prikupljaju podatke o Zemljinim oceanima, atmosferi i površini zemlje.

Slika nije dostupna "Početak nove ere": Prva privatna svemirska misija doputovala na Međunarodnu svemirsku postaju

Poveznicu na Google Street View šetnju ISS-om možete pronaći OVDJE.

Nekoliko modula koristi se za provođenje eksperimenata i studija koji nisu mogući na Zemlji, kao što je praćenje kako ljudsko tijelo reagira na mikrogravitaciju ili pokušaj razotkrivanja misterija našeg imunološkog sustava.

Već 16 godina astronauti rade i žive na ISS-u, strukturi sastavljenoj od 15 povezanih modula koja lebdi 250 milja iznad Zemlje. ISS djeluje kao baza za istraživanje svemira – moguće buduće misije na Mjesec, Mars i asteroide – i daje nam jedinstvenu perspektivu same Zemlje, rekao je Pesquet, čiju izjavu je prenijela Europska svemirskoj agenciji (ESA).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti