Fotografije američke vojske otkrivaju neobične leteće objekte koji se kreću po vodi i zraku, a izgledaju veoma izvanzemaljski

Iako su izvještaji povjerljivi i njihov točan sadržaj nije dospio u javnost, pokazuju kako američka vojska ozbiljno shvaća susrete s nepoznatim letjelicama te je spremna istraživati ih i više no što otkriva javnosti.

Martina Čizmić | 04.12.2020. / 09:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posjećuju li izvanzemaljci doista Zemlju i zašto se ne jave kad su već tu? To su pitanja na koja entuzijasti, ali i znanstvenici već godinama traže odgovor. Maštu i nadu, s vremena na vrijeme, pobude im i snimke američkog zrakoplovstva koje prikazuju neidentificirane letjelice ili objekte i bliske susrete vojnih pilota s njima.

Da u američkoj vojsci ozbiljno shvaćaju takve susrete, govori i činjenica kako je Ministarstvo obrane osnovalo radnu skupinu kojoj je jedini zadatak proučavati neidentificirane zračne fenomene.

Tako su veliku pozornost izazvala dva povjerljiva izvještaja Pentagonu u kojima se spominju "neidentificirani leteći objekti", ali i fotografija neobičnog objekta iznad Atlantskog oceana. Izvještaji su objavljeni 2018. i 2019. godine, a da uopće postoje, otkrio je The Debrief na temelju razgovora s brojnim kontaktima u obavještajnoj zajednici.

Slika nije dostupna Američki vojni pilot otkrio nepoznate detalje o susretu s NLO-om iz 2004.: "Sjećam se da sam kopilotu rekao - čovječe, ne znam za tebe, ali ja sam prilično izbezumljen!"

Slika nije dostupna Američka vojska otkrila zašto NLO incident iz 2004. ostaje u strogoj tajnosti: "Objava informacija bila bi pogibeljna za nacionalnu sigurnost"

U jednom od izvještaja nalazi se i fotografija koja prikazuje neidentificirani objekt kako izranja iz oceana i leti prema nebu nevjerojatnom brzinom. Fotografija, na kojoj se vidi neidentificirani srebrni predmet oblika kocke, snimljena je iz kokpita F/A-18 borbenog zrakoplova. Stručnjaci koji su vidjeli fotografiju ističu kako predmet podsjeća na GPS transponder koji se zna ispuštati u atmosferu kako bi se pratile vremenske pojave poput uragana. No transponder, koji je zapravo sonda, ne može se kretati takvim brzinama kakve se opisuju u izvještaju.

Izvještaj iz 2018. godine navodno navodi i detaljne opise prethodnih susreta vojnih pilota s neidentificiranim objektima, ali i priznanje da ne znaju otkud su se ti objekti stvorili. U pravoj maniri vojske, navodi se i cijeli niz mogućih logičnih objašnjenja, ali i napomena kako se u nekim slučajevima možda zaista radi o tehnologiji koju nisu napravili ljudi.

Drugi izvještaj sadrži "izuzetno jasnu" fotografiju neidentificiranog trokutastog oblika koji podsjeća na letjelicu, a koji je izletio iz oceana i prošao ispred vojnog zrakoplova. U izvještaju se navodi i kako takve letjelice mogu letjeti po zraku, ali i kretati se velikom brzinom kroz vodu kako bi ostale neprimijećene.

Iako su ti izvještaji povjerljivi i njihov točan sadržaj nije dospio u javnost, pokazuju kako američka vojska ozbiljno shvaća susrete s nepoznatim letjelicama te je spremna istraživati ih i više no što otkriva javnosti.

Britanski stručnjak za NLO-e, s kojim je kontaktirao Daily Mail, istaknuo je kako je američki predsjednik na odlasku Donald Trump u nekoliko navrata spominjao kako zna neku veliku tajnu o NLO-ima koju bi mogao otkriti. Možda da su izvanzemaljci već među nama?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti