Francuska građanima želi omogućiti leasing električnih automobila po cijeni od samo 100 eura mjesečno

Kako je naglasio ministar u francuskoj vladi Gabriel Attal, većina vozača u toj zemlji mjesečno na benzinskim stanicama ostavi više od 100 eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2022. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vlada u Francuskoj ima jednostavnu računicu s kojom žele potaknuti ljude na elektrifikaciju - subvencijama, odnosno omogućavanjem što niže cijene vozila. To se ne odnosi samo na automobile, već su najavili i velike subvencije i za vozače koji svoje stare benzince i dizelaše zamjene električnim biciklima. Maksimalni iznos subvencije za e-bicikle koji se može dobiti iznosi čak 4 tisuće eura.

Slika nije dostupna Harley-Davidson najavio početak prodaje električnog bicikla napravljenog po uzoru na model iz 1903. godine

Također, kako su otkrili na Electreku, pripremaju još jedan potez s kojim se nadaju da će uvelike povećati broj električnih automobila na cestama te zemlje. Iako svi detalji još nisu poznati, namjeravaju omogućiti Francuzima leasing električnih automobila po cijeni od samo 100 eura mjesečno. Iako nisu objavljene neke konkretnije informacije i detalji o modelima koji će biti dostupni po toj cijeni, mediji spominju vozila poput električnih Renaulta Twinga i Fiata 500.

Kako je naglasio ministar u francuskoj vladi Gabriel Attal, većina vozača u toj zemlji mjesečno na benzinskim stanicama ostavi više od 100 eura, tako da su uštede koje se mogu ostvariti s e-vozilima jasne. Čak i u aktualnoj situaciji i velikom rastu cijena struje.

Tijekom posljednje izborne kampanje za predsjednika, Emmanuel Macron obećao je pokretanje programa leasinga električnih automobila za kućanstva koja si ne mogu priuštiti vozila na struju, čak niti nakon državnih subvencija. Te subvencije u Francuskoj trenutačno iznose do 6 tisuća eura za automobile cijene do 47 tisuća eura, a postoji i mogućnost dodatnih subvencija za vozače koje stara vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem zamijene s električnim automobilima, kao i u slučaju zamjene s e-biciklima.

Slika nije dostupna Vatrogasci upozoravaju na sve veći broj požara nastalih zbog baterija električnih romobila i bicikala

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine, udio električnih automobila u ukupnoj prodaji iznosio je 12 posto, a s novim mjerama i povoljnijim cijenama taj bi se postotak mogao značajno povećati.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti