Francuska želi biti predvodnica i u svijetu blockchain tehnologije

Akcelerator će privući startupove iz cijele Europe, koji će tijekom šest mjeseci moći razvijati svoje projekte temeljene na blockchain tehnologiji.

Martina Čizmić | 20.06.2018. / 14:29

Blockchain (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

U trenutku kad u Hrvatskoj blockchain još uvijek hrvatskoj vladi nije ni na papiru, kako li na umu, u Francuskoj grabe velikim koracima prema tehnologiji koja bi u budućnosti mogla promijeniti svijet.

Tako je u Parizu osnovan prvi europski akcelerator posvećen samo startupima koji razvijaju blockchain tehnologiju - Chain Accelerator.

U trenutku kad predsjednik i vlada žele Pariz pretvoriti u središte ICO-a, Chain Accelerator se pozicionira kao ključni igrač, istaknuo je suosnivač Chain acceleratora, Nicolas Cantu te dodao kako se nadaju da će u Parizu okupiti najbolje ljude koji će razvijati blockchain projekte za različite sektore.

Startupima će na raspolaganju biti čak 30 mentora koji rade u uglednim svjetskim tvrtkama, među ostalim i u Facebooku te poznaju blockchain tehnologiju.

Kako blockchain tehnologija još uvijek nije pravno regulirana u većini zemalja, iz Chain Acceleratora se nadaju da će i njihovi projekti odnosno startupovi pomoći u stvaranju dobrog zakonodavnog okvira te pozicioniranju Francuske kao zemlje predvodnice po pitanju korištenja te tehnologije.

Iako je tek počeo s radom, ovaj akcelerator je već ugostio 13 startupova koji su ušli u šestomjesečni inkubacijski program. Među njima je i BC Diploma, startup koji želi jednim klikom certificirati diplome te Gimli, decentralizirana platforma za prenošenje i gledanje esport susreta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti