Glovo u naletu: Preuzimaju nekoliko različitih brendova za dostavu hrane, među njima i hrvatsku Pauzu

Glovo će tako akvizirati brend Foodpanda u Rumunjskoj i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te brend Pauza u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 26.05.2021. / 07:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glovo je najavio niz zasebnih sporazuma o akviziciji s grupom Delivery Hero, kojima će akvizirati neke od njihovih tvrtki u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE).

Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko tjedana, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i relevantnim regulatornim odobrenjima. Spomenuta akvizicija obuhvaća sedam zemalja u regiji u kojima Delivery Hero posluje, a to su: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Hrvatska.

Glovo će tako akvizirati brend Foodpanda u Rumunjskoj i Bugarskoj, brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te brend Pauza u Hrvatskoj.

U posljednjih nekoliko godina Delivery Hero uspješno je izgradio vodeću poziciju na Balkanu. Međutim, s obzirom na mnogo drugih prioriteta koji su ispred nas, vjerujem da je Glovo u boljoj poziciji nastaviti razvijati izvrsno korisničko iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji, rekao je Niklas Östberg, predsjednik uprave i suosnivač Delivery Heroa.

U zasebnom sporazumu Glovo je nedavno objavio da je postignut dogovor o akviziciji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije, bez isticanja vrijednosti transakcije. Zaključenje transakcije očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci, a Glovo trenutačno usko surađuje s Ehranom u definiranju strategije tranzicije za korisnike, ali i za partnere i dostavljače.

Fokus na tržišta gdje vidimo jasne prilike za vodeću poziciju i izgradnju održivog poslovanja oduvijek je bio srž naše dugoročne strategije. Srednja i Istočna Europa važan su dio tog plana. Regija je svesrdno prihvatila platforme za dostavu i vrlo smo uzbuđeni što ćemo ojačati našu poziciju i povećati prisutnost u zemljama koje neprestano pokazuju ogromni potencijal rasta, istaknuo je Oscar Pierre, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Glovo.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti