Google Assistant na svim LG-jevim televizorima u 2018.

Tržište pametnih televizora i novih modela ove će godine očigledno nuditi superzanimljive projekte.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.01.2018. / 08:00

LG ThinQ AI (Foto: LG) (Foto: LG)

Industrija pametnih televizora i televizora općenito u strahovitu je naletu. Praktički svi relevantniji proizvođači konstantno na tržište izbacuju nove, poboljšane, modernije modele. To se događa toliko često da je gotovo nemoguće razabrati razliku između doslovce stotina modela raznih TV uređaja. Nema nikakve sumnje da će nam i ova godina donijeti pregršt zanimljivosti u ovom segmentu potrošačke elektronike, iako su već sada novi televizori sve pametniji, tanji i veći, a zasloni bolji.

Jedna od kompanija koja je odlučila krenuti žestoko svakako je LG koji je najavio OLED zaslon dijagonale 88 inča i rezolucije 8K. Zvuči monstruozno, zapravo i jest, jer tek što je 4K rezolucija osvojila svijet (barem njegov razvijeniji dio), sve se, očigledno, podiže na sasvim novu razinu. Ne znamo tko će i što gledati na ovom televizoru, iako ima materijala snimljenih u 8K rezoluciji i na platformi YouTube, ali znamo da će LG ovim televizorom otvoriti novu bitku na tržištu kojoj će se sa zadovoljstvom pridružiti i ostali velikani scene.

LG je najavio još jednu promjenu, u 2018. svi novi modeli njihovih televizora isporučivat će se s integriranom Google Assistant uslugom. Do sada su LG televizori isporučivani s vlastitim baziranim operativnim sustavom webOS, no kompanija je procijenila kako je za korisnike bolje rješenje implementacija Googleova glasovnog asistenta. Naravno, riječ je o dijelu novog rješenja nazvanog ThinQ, koji je LG razvio na platformi umjetne inteligencije i najavljeno je kako će Google Assistant biti posebno prilagođen upravo televizorima.

Primjerice, glasom ćete Googleva asistenta moći zamoliti da pronađe soundtrack iz filma kojega trenutačno gledate ili mu dati naredbu da ugasi TV čim završi emisija koju trenutačno gledate. Usto, Google Assistant će uz ThinQ tehnologiju biti centralno mjesto za glasovne kontrole cijelog doma, a više detalja o novim tehnološkim rješenjima iz LG-ja trebali bismo saznati vrlo brzo…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti