Google će uskoro objaviti 'izmijenjeni' glazbeni servis

Na konferenciji AllThingsD koja se odvija idućih dva dana u Hong Kongu, šef Androida Andy Rubin dao je neke smjernice

Zimo Zimo Zimo | 19.10.2011. / 14:32

Google će uskoro objaviti 'izmijenjeni' glazbeni servis

Na konferenciji AllThingsD koja se odvija idućih dva dana u Hong Kongu, šef Androida Andy Rubin dao je neke smjernice Googleovog glazbenog servisa.

Iako Apple već ima dobro uhodan glazbeni biznis sa iTunesima, a nije mu daleko niti Amazon, nekako je Google 'propustio' šansu ugurati se u top servise, ili možda nije?

Rubin kaže kako Googleova verzija glazbenog servisa stiže uskoro, no nije definirao termin uskoro, te kako će imati male izmijene, odnosno neće prodavati samo pjesme po 99 centi. Naravno, kako bi prodavao pjesme Google mora imati ugovore sa izdavačkim kućama, a za sada je u finalnim dogovorima samo sa jednom kućom odnosno EMI Musicom.

Već prije Google je imao problema sa dogovorima između njih i glazbenih kuća jer kako kaže Rubin 'medijske kompanije nisu mogle pronaći kako bi im Google mogao pomoći', no Google je vrlo blizu toga da počne dodavati proizvode za korisnike u svoj portfolio, kaže Rubin te nadodaje 'medijska industrija nije nas vidjela na taj način, vidjeli su nas kao kompanija koja se bavi pretraživanjem.'

Ono što AllThingsD navodi jest da će Google pomoći glazbenoj industriji u borbi protiv piratstva, a kako će to učiniti? Jednostavno ćemo neke stranice teže moći pronaći.

Photo via AllThingsD

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti