Google gradi tajnu bežičnu mrežu, navodno se radi o 'visoko konkurentnoj potrošačkoj elektronici'

Već nekoliko mjeseci medijima kruže glasine o Googleovim velikim planovima, a danas - slika je nešto jasnija. U partnerstvu s Dishom, Google planira izgraditi tajnu bežičnu mrežu na svom kampusu u Mountain Viewu.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 24.01.2013. / 12:20

Google gradi tajnu bežičnu mrežu, navodno se radi o 'visoko konkurentnoj potrošačkoj elektronici'

Već nekoliko mjeseci medijima kruže glasine o Googleovim velikim planovima, a danas - slika je nešto jasnija. U partnerstvu s Dishom, Google planira izgraditi tajnu bežičnu mrežu na svom kampusu u Mountain Viewu, izjavili su izvori za Wall Street Journal.

Prema FCC podnescima koje je uočio inženjer bežičnih mreža Steven Crowley, to je prilično težak test - Google je u njima naveo da će koristiti do 50 baznih stanica i 200 'korisničkih uređaja' (Android smartphone i tablet?) tijekom eksperimentalnog razdoblja, piše The Verge.

Googleu nisu strani ludi eksperimenti, od automobila bez vozača i Google Glassa, do djelatnika koji rade na osobnim projektima u slobodno vrijeme na poslu - inspiracije ne manjka. No, ovaj projekt nešto je drugačiji - izvori tvrde da je za dio informacija zatražen povjerljivi tretman, budući da se odnose na visoko konkurentno potrošačko tržište elektronike.

Nije jasno hoće li Google ovu uslugu razviti samo za internu upotrebu ili kao dio ponude za potencijalne vanjske korisnike, ali danas je vrlo mali broj uređaja kompatibilan s frekvencijama koje će mreža koristiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti