Google je na svoj način podsjetio što bi Hrvati trebali napraviti ove nedjelje

Google nije zaboravio podsjetiti na važnost današnjeg dana u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.06.2024. / 10:31

Čekanje u redu (Foto: Getty Images)

Google sa svojim crtežima (Google Doodle) na naslovnici tražilice često obilježava različite događaje, praznike, sportske uspjehe i slično. Tijekom godina prikazali su različite zanimljive crteže koji su privukli pažnju javnosti, a ove nedjelje odlučili su se za još prikladan doodle.

Google Doodle (Foto: Google)

Ako otvorite Googleovu tražilicu, iznad polja pretraživanja, između slova Googleova imena prikazat će vam se i glasačka kutija na kojoj je nacrtana zastava Europske unije. Crtež je, naravno, napravljen povodom izbora za Europski parlament koji se u Lijepoj Našoj održavaju danas. Ako kliknete na taj crtež ili na poveznicu u donjem dijelu ekrana na kojoj piše: Danas su izbori: saznajte kako glasati na izborima za Europski parlament, otvorit će vam se Googleova tražilica s rezultatima za upit kako glasati na izborima u hrvatska.

Google Doodle za Dan državnosti Jeste li primijetili nešto zanimljivo na Googleovoj tražilici danas?

Među tim rezultatima trebali bi pronaći sve što vas zanima vezano uz izborni postupak i hrvatske kandidate na europskim parlamentarnim izborima. S ovim doodleom Google nas sve podsjeća da danas trebamo izvršiti svoju građansku dužnost i izaći na izbore. Naravno, to se odnosi samo na one koji po zakonu mogu glasovati - hrvatske državljane starije od 18 godina.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti