Google najavio nešto veliko što bi mnogi korisnici Androidovih uređaja mogli dočekati s oduševljenjem

Googleov novi alat trebao bi korisnicima omogućiti do čak 60 posto više prostora za pohranu.

Branimir Vorša | 09.03.2022. / 09:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google planira nešto veliko za svoj operativni sustav za pametne telefone - aplikaciju Android Archive, koja će pomoći u potrebama i zahtjevima korisnika za pohranom podataka.

Aplikacija Android Archive korisnicima će omogućiti da oslobode do 60 posto prostora za pohranu arhiviranjem dijela aplikacija kojima se ne koriste, bez potrebe za deinstalacijom aplikacija. Kako su pojasnili na blogu Android Developer, za oslobađanje prostora za pohranu neće biti potrebno deinstalirati aplikacije, već će se arhivirati samo onaj dio koji se ne koristi. Ako se pojavi potreba za njegovim korištenjem, ističu iz Googlea, arhivirani dio se lako može povratiti u aktivni dio pohrane. 

Android Archive trebao bi se pojaviti kasnije ove godine kao dodatna mogućnost unutar operativnog sustava, a developerima je zasad dostupan set alata u sklopu paketa "Bundletool" pomoću kojeg mogu pripremiti svoje aplikacije za rad s Android Archiveom. 

Kako će izgledati samo korištenje Android Archivea još nije poznato, no korisnici kojima je uvijek "premalo mjesta na pametnom telefonu" zasigurno će s oduševljenjem prihvatiti ovu opciju. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti