Google napokon radi na otklanjanju problema s Android Auto aplikacijom

Google trenutno radi na poboljšanju Android Auto aplikacije, a tvrtka je nedavno započela istragu o neočekivanom zamrzavanju koje je, čini se, uobičajen problem kojeg korisnici prijavljuju.

Branimir Vorša | 24.01.2022. / 14:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako ste ikada dosad koristili Android Auto aplikaciju, onda vjerojatno znate da to nije baš najpouzdaniji komad softvera. Aplikacija može raditi savršeno tjedan dana, a zatim odbiti povezivanje i vaše aplikacije se neće učitati na zaslon u automobilu.

Ipak, na vidiku postoji nada, budući da Google trenutno radi na poboljšanju Android Auto aplikacije, a tvrtka je nedavno započela istragu o neočekivanom zamrzavanju koje je, čini se, uobičajen problem kojeg korisnici prijavljuju.

Na Googleovom forumu za podršku, primjerice, korisnik se požalio da se Android Auto stalno zamrzava.

Slika nije dostupna Talijanski regulator kaznio Google s više od 100 milijuna eura zbog iskorištavanja dominantnog položaja

Od najnovijeg ažuriranja Androida, Android Auto se stalno zamrzava! Moram resetirati svoj telefon, priključiti telefon natrag u automobil i nadam se da će raditi. Također Android Auto stalno prekida Bluetooth vezu, napisao je dotični korisnik.

Google je u početku pokušao istražiti što se dogodilo, ali sad traže i od korisnika da im pomognu.

Bok svima, bilo bi sjajno kada biste nam poslali izvješće o grešci sa svog telefona kako bismo dijagnosticirali osnovni uzrok problema. Poslat ćemo email s uputama kako možete prijaviti grešku s aplikacijom, poručili su u objavi iz Googlea korisnicima te aplikacije.

Crowdsourcing za pronalaženje greški u aplikaciji za Google ima smisla, a to bi moglo značiti i da će tvrtka u budućnosti moći brže rješavati probleme s Android Auto aplikacijom.

Slika nije dostupna Zabrinjavajući podaci: Korištenje Android Auta i Apple CarPlaya znatno usporava vrijeme reakcije tijekom vožnje

Dakle, ako naiđete na isti problem, sve što trebate učiniti je poslati izvješće o grešci sa svog telefona, a to bi trebalo pomoći Googleu da dijagnosticira osnovni uzrok problema. Google također kontaktira druge korisnike koji su sudjelovali u raspravi na forumu podrške, tražeći od njih da dostave dodatne informacije.

Ipak, kad bi ta aplikacija napokon mogla biti dorađena da radi onako kako doista i treba, teško je procijeniti. Moglo bi proći neko vrijeme da Google shvati u čemu je problem i riješi ga.

Izvor: T3

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti