Google+ nestat će i prije no što se najavljivalo

Čak 52,5 milijuna korisničkih računa na Google+ bilo je izloženo ranjivosti zbog koje su privatni podaci korisnika bili izloženi partnerskim aplikacijama.

Martina Čizmić | 11.12.2018. / 09:48

Sundar Pichai (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Googleova "društvena mreža" koja je trebala biti konkurent Facebooku, no nikad nije u potpunosti ispunila tu svrhu, biti će ugašena i ranije no što se najavljivalo.

Prvotne najave govorile su o gašenju mreže u kolovozu 2019., no iz Googlea su poručili kako bi se to moglo dogoditi već u travnju.

Razlog za pomicanje roka je sigurnosni propust koji su otkrili u svom softveru, a koji je partnerskim aplikacijama omogućio pristup privatnim podacima korisnika.

Čak 52,5 milijuna korisničkih računa na Google+ izloženo je toj ranjivosti.

Iako iz Googlea poručuju kako je ranjivost brzo otkrivena te popravljena, te kako osobni podaci korisnika nisu bili ugroženi, incident je bio dovoljno ozbiljan da ubrzaju gašenje usluge.

Zanimljivo je kako je Google o ranjivosti i potencijalno ugroženim osobnim podacima korisnika izvijestio uoči svjedočenja pred kongresom šefa Googlea, Sundara Pichaia, o načinima na koji Google prikuplja podatke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti