Grupne poruke bit će jedan od najtraženijih servisa za 2011., priče su koje kruže webom zadnje vrijeme.

A to bi moglo i dokazati lansiranje nove aplikacije iz Googlea imena Disco Messenger. Naime, već smo pisali o akviziciji Facebooka nad Belugom - servisu za grupne poruke.

Hej, Google i Facebook rade na grupnim porukama, nije li to znak novog i zanimljivog tržišta? Očito je.

Naime, u jednom intervjuu Pete Cashmore - CEO Mashablea, istaknuo je kako je ova godina posvećena grupnim porukama. Prošle godine se sve svodilo na lokacijske usluge i badgeve, a ovu će godinu obilježiti famozne grupne poruke.

O čemu se radi? Grupne poruke omogućuju manjim skupinama ljudi da razmjenjuju SMS poruke unutar te grupe, pa je tako i sama komunikacija intimnija i zanimljivija.

Potpuno istu stvar omogućuje vam Disco Messenger, iza čijeg rada stoji Max Levchin i njegova tvrtka Slide koju je Google kupio prošle godine za 182 milijuna dolara.

Naime, Max je već bio CTO (tehnički direktor) poznatog servisa PayPal koji je kupio eBay, osnovao je Slide servis, te je jedan od začetnika komercijalizacije CAPTCHA servisa, kojeg danas možemo pronaći na mnogim web stranicama.

Ukoliko planirate krenuti u online biznis, svakako razmotrite servis grupnih poruka, te vam predlažemo da preuzmete besplatno Disco Messenger i iz prve ruke probajte kako sam servis funkcionira.

Ostavite nam komentar nakon što probate Disco Messenger i javite nam što mislite.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju