Google je proširio mogućnosti svog AI chatbota, Barda, integrirajući ga u razne vlastite digitalne platforme, uključujući Gmail, Maps i YouTube.

Google se novi mogućnostima želi suprotstaviti konkurenciji kao što su OpenAI i Microsoft. Proširenje je dostupno isključivo na engleskom jeziku i omogućuje korisnicima da koriste Bard za izvlačenje informacija sa svojih Gmail računa, pristup uputama s Google karata i pronalaženje korisnih videa na YouTubeu. Osim toga, Bard može dohvatiti podatke o putovanju s Google letova i prikupiti informacije iz dokumenata pohranjenih na Google disku.

Sundar Pichai Googleov šef otkrio: Umjetna inteligencija bit će veći tehnološki pomak i od samog interneta

Kako bi zaštitio privatnost korisnika, Google se obvezao spriječiti ljudske recenzente da pristupe osjetljivim podacima dobivenim s Gmaila ili Drivea. Također, ti se podaci neće koristiti za poticanje primarnog izvora prihoda - personaliziranog oglašavanja, objavio je tehnološki div na blogu.

Proširenje dolazi usred rastućeg AI rivalstva, potaknutog uspjehom OpenAI-jevog ChatGPT-a i Microsoftovim nastojanjima da ugradi tu tehnologiju u svoju tražilicu Bing i Microsoft 365 paket, uključujući Word, Excel i Outlook.

Google je u ožujku Barda jednostavno pustio u javnost, a u svibnju su počeli testirati konverzacijsku umjetnu inteligenciju u svojim rezultatima pretraživanja, kao odgovor na popularnost ChatGPT-a.

Meta Meta si je postavila novi zadatak u stvaranju umjetne inteligencije

Dopuštajući Bardu pristup osobnim podacima i popularnim uslugama kao što su Gmail, Google Maps i YouTube, Google želi učiniti te platforme još korisnijima, mameći korisnike da se oslone upravo na njih.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju