Google počeo suspendirati profile Google Plusa

Kako su i sami rekli, ukoliko koristite profil u svrhu korištenja promocije branda ili poduzeća, isti će biti uklonjen.

Zimo Zimo Zimo | 16.07.2011. / 09:37

Google počeo suspendirati profile Google Plusa

Kako su i sami rekli, ukoliko koristite profil u svrhu korištenja promocije branda ili poduzeća, isti će biti uklonjen.

Očito nam se bliži dan kada će i brandovi odnosno poduzeća dobiti priliku otvoriti svoje profile na Google Plus, dakle nešto slično kao što je to slučaj sa Facebook Fan Pages.

Iako postoje brdo profila na Google Plusu koji su otvoreni s namjerom da se promoviraju brandovi, pošto još nema mogućnosti službenih 'Brand Pages' , očito je Google počeo suspendirati profile koji krše njihova pravila.

Među prvima smo se našli i mi koji, moramo priznati, htjeli smo malo varati, no ne dugo. Danas nas je dočekala divna poruka da je naš profil suspendiran, te da možemo prijaviti grešku.

Nakon što smo prekopali Googleova pravila, naišli smo na nekoliko nelegalnih radnji našeg profila. Dakle prva je ta da se u njihovom pravilniku ne smiju koristiti nikakvi znakovi u imenu profila (mi smo koristili 'Zimo -' što nije dopušteno, dakle Google takve profile smatra nelegalnim i počeo ih je uklanjati.

Druga stvar je da do ovoga možda ne bi došlo da nismo naš profil prijavili Googleu za otvaranje profila branda ili poduzeća. Možda su na neki način ove informacije povezane?

Dakle, naše ime zamijenili smo sa 'Zimo Online' što bi sudeći prema ostalim profilima i pravilima trebalo biti u redu, no još uvijek smo u fazi čekanja odobrenja od strane Googlea. Iako i dalje možemo gledati što drugi postaju na Google Plus, naše su mogućnosti ograničene, odnosno nismo u mogućnosti poslati obavijest na zid, a i naš profil nije vidljiv drugima.

Google je teško prevariti, stoga preporučujemo svima da pripaze malo na svoje profile kako ne bi završili kao i mi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti