Google predstavio Google One za sve korisnike kojima treba puno prostora u cloudu

Korisnici će za 10 dolara mjesečno moći pohraniti čak 2TB sadržaja u Googleov oblak te će moći taj prostor dijeliti s do 5 članova obitelji

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2018. / 10:00

Google One (Foto: Google) (Foto: Google)

Google je objavio odlične vijesti za sve korisnike Googleove usluge za pohranu podataka – predstavljena je nadograđena opcija Diska nazvana Google One koja dolazi s novim pretplatničkim planovima i mogućnostima. Trenutno, ako želite nadograditi prostor na Googleovom Disku dostupne su dvije opcije – za 100GB prostora u oblaku cijena iznosi 16 kuna mjesečno, odnosno 139 kuna godišnje, dok se za 1TB prostora treba platiti 79 kuna mjesečno, odnosno 869 dolara unaprijed za godinu dana korištenja ove usluge.

Trenutnim pretplatnicima koji koriste jedan od ova dva plana tijekom sljedećih mjeseci pojavit će se nove mogućnosti pretplate – cijena za 100GB iznosit će 1,99 dolara, dodan je novi 200GB plan za koji će cijena iznositi 2,99 dolara, dok će trenutni plan od 1TB zamijeniti novi 2TB plan čija će cijena biti jednaka kao i za 1TB (9,99 dolara u SAD-u), dakle za istu cijenu korisnici će dobiti dvostruko više prostora za pohranu podataka. Ako već koristite plan od 1TB, Google će vam uskoro besplatno dodati još jedan TB, a što se tiče ostalih planova većih od 1TB njihova će cijena ostati ista – 10TB za 99,99 dolara mjesečno, 20TB za 199,99 dolara te 30TV za 299,99 dolara mjesečno.

Ovaj prostor u oblaku dijelit će Googleovi servisi Disk, Gmail i Google Photos, a velika novost je što će se ovi planovi za pohranu podataka moći dijeliti s do pet članova obitelji – svatko će dobiti vlastiti privatni prostor za pohranu, kao i ostale prednosti koje donosi Google One, a naplaćivat će se samo jedan plan.

Te nove prednosti koje će Google One omogućiti korisnicima uključuju jednostavni pristup stručnjacima za Googleove usluge koji će 24/7 biti spremni pomoći korisnicima oko proizvoda i servisa, moći će dobiti kredite na Googleovoj Play trgovini za kupovinu aplikacija za Androide te mogućnost jeftinijih rezervacija nekih hotela pronađenih putem Googleove tražilice.

Google će s vremenom povećati broj ovakvih benefita tako da će korištenje Googleovog oblaka i plaćanje pretplate donijeti još neke nove i zanimljive pogodnosti korisnicima usluga ove kompanije.

Izvor: Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti