Google priprema redizajn Gmaila

Iz Googlea su potvrdili informacije o novom dizajnu Gmaila i nadamo se kako će biti dostupan korisnicima tijekom svibnja na Googleovoj I/O konferenciji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.04.2018. / 08:36

Google (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Google napokon priprema promjene u dizajnu web-verzije Gmaila – nakon što su jučer mrežom počele kružiti informacije o novom izgledu i novim opcijama, iz ove su kompanije potvrdili kako rade na velikoj nadogradnji ovog mail servisa, no napomenuli su kako im treba još vremena, pa trenutno ne mogu reći ništa o samim promjenama koje pripremaju.

A ako je istina ono što se spominje na internetu, uskoro nas očekuje "novo Gmail iskustvo" te bi tijekom sljedećih tjedana novi dizajn i opcije trebali postati dostupni korisnicima. Na Tech Cruncheu kažu da možemo očekivati "svjež i čist dizajn" Gmaila na webu, kao i bolju integraciju s Googleovim aplikacijama – npr. iz Gmaila bi se još jednostavnije moglo pristupati Googleovu kalendaru i još nekim aplikacijama ove kompanije.

Jedna od novosti koju bi nam Googleove web-verzija trebala donijeti tijekom sljedećih nekoliko tjedana jest smart reply – korisnicima će biti dostupni automatski odgovori u replyu mailova koji će biti bazirani na sadržaju poruke, kao i zanimljiva opcija snooze koja bi trebala sakriti pristigle e-mailove i nakon određenog vremena ponovno ih pokazati.

Umjesto aplikacije Gmail Offline za Chrome koja će biti ugašena, nova verzija ovog mail servisa donijet će i podršku za pristup mailovima offline, a iako će s novim Gmailom većina popularnih Chrome ekstenzija raditi i dalje, iz ove kompanije savjetuju testiranje ekstenzija prije nego što se omogući njihovo korištenje u novom Gmailu.

Pretpostavlja se kako će Google ove novitete službeno predstaviti na I/O konferenciji koja će se održati tijekom sljedećeg mjeseca te da će nedugo nakon toga oni postati dostupni korisnicima ovog mail servisa.

Izvor: 9to5 Google 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti