Prema navodima Wall Street Journala Google radi na razvoju laptopa sa zaslonom osjetljivim na dodir koji će biti pokretan Chrome operacijskim sustavom. Isti izvori tvrde da će sam uređaj predstaviti i pustiti u prodaju krajem ove godine.

Izvori za koje WSJ tvrdi da su povezani s razvojem novog Googleovog projekta veoma su škrti na informacijama. Nema nikakvih vijesti o proizvođaču koji će napraviti hardware uređaja, niti točan datum predstavljanja ili puštanja u prodaju. Cijena uređaja? Nepoznata, iako se može predvidjeti da sam uređaj neće biti velike cijene jer su dosadašnji modeli pokretani Chrome OS-om bili u prihvatljivom cjenovnom razredu.

Ako se glasine pokaži istinitima, učvršćuje se Googleova želja za daljnjim radom na proizvodnji hardwarea, međutim može doći i do sukoba između njihovih dvaju operacijskih sustava, Androida i Chrome OS-a. Tradicionalno je Android podržavao rad svih uređaja koji su osjetljivi na dodir, dok će izlazak novog uređaja po prvi put staviti Chrome OS u uređaj kojim se može upravljati na dodire. Možda je ovo početak promjena za Google, vrijeme će pokazati koliko će zaista Android izgubiti na zastupljenosti među uređajima na dodir.