Google uveo nadogradnju softvera za svoje mobitele kakvu korisnici drugih uređaja samo mogu poželjeti

Google je najavio novu seriju softverskih nadogradnji za svoje pametne telefone Pixel. Jedna od njih je i novi alat koji omogućava provjeru sigurnosti samog korisnika.

Branimir Vorša | 02.06.2020. / 11:28

Pixel 4
Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 (Foto: Foto: AFP)

Nakon što je Google prošle godine uveo softversku nadogradnju u obliku detekcije sudara automobila za Pixel uređaje, sad su odlučili proširiti lepezu značajki koje unaprijeđuju osobnu sigurnost korisnika.

Kad se omogući nova značajka provjere sigurnosti (saftey check), korisnik zapravo određuje vrijeme u toku dana kad mora dati do znanja uređaju da je dobro. Taj alat, kad dođe vrijeme za provjeru sigurnosti, cijeli zaslon uređaja prekrije upitom o statusu korisnika.

Korisnik može ugasiti upit tako da odabere opciju da je s njim sve dobro, podijeliti svoju lokaciju s kontaktima koje je odabrao za slučaj nužde ili nazvati hitne službe.

Ako uređaj ne dobije odgovor u roku od jedne minute, alat će automatski poslati poruku kontaktima korisnika odabranima za hitne slučajeve te zajedno s lokacijom.

Za sad nema opcije za automatsko zvanje hitnih službi, jer se u Googleu boje da bi moglo doći do previše lažnih dojava. 

Osim ove, Google svojim Pixel uređajima dodaje još jednu novu opciju -"bedtime mode",odnosno prelazak na noćni režim rada koji korisniku omogućava ta zaspi uz umirujuće zvukove i minimalne prekide sna zbog nadolazećih obavijesti na uređaju. Ako korisnik provede dobar dio noći koristeći mobitel, dobit će i obavijest u obliku analize koliko vremena provodi budan na mobitelu i koje aplikacije najviše koristi.

Google je isto tako poboljšao značajke Google Assistant alata pa on sad može i snimati razgovore te automatski napraviti transkripte tih razgovora u Google dokumentima (Google Docs). Time je zapravo povećana kohezija između Googleovih servisa i aplikacija.

Za kraj, Google je poboljšao i funkcionalnost baterije u Pixel uređajima kroz alat adaptivne baterije (Adaptive Battery), koji predviđa kad će se baterija isprazniti te sukladno tome smanjuje pozadinsku aktivnost kako bi uređaj što duže bio aktivan.

Izvor:The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti