Googleov X Lab pod vodstvom Astro Tellera, objavio je na SXSW konferenciji da će sljedeći mjesec predstaviti još do sada nepoznati projekt na kojem je radila tajna grupa znanstvenika.

Google X Lab poznati je inkubator za nove ideje na kojima rade ljudi iz Googlea, dok je samo funkcioniranje i ideje koje proizlaze u njemu velika tajna za široke mase, pa i za same zaposlenike u Googleu. Nakon poznatih projekata koji u izašli u javnost poput self-drive auta, Project Glass na kojem je osobno radio i Sergey Brin, suosnivač pretraživačkog giganta.

Teller u predstavljanju nije izlazio s pojedinostima o projektu, već je samo napomenuo da se radi o kontrolnim sustavima. Dodao je kako je Larry Page dao zeleno svijetlo za ovaj projekt, uz obavezu da razbiju najmanje pet prototipova prije nego će biti u punoj funkcionalnosti. Prihvaćajući Pageovu ideju Teller je izjavio da: „ako ne razbijate brzo svoje prototipove, ne idete dovoljno brzo na projektu“.

Odgovarajući na pitanje novinara o novom projektu iz X Laba, Teller je objasnio da lift koji vozi u svemir nije u njihovim planovima kako su ranije pisali New York Times i Fast Company, te da je taj projekt postao svojevrsna maskota u njihovim radionicama. Radeći godišnje na dva do tri projekta, X Lab ne obavještava javnost o dostignućima koje su postigli radeći ih jer je „neuspjeh važan dio procesa“, za kraj će Teller.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju