Googleovi automobili ponovno će snimati u Hrvatskoj: Evo gdje ih možete očekivati

Ovaj tjedan na hrvatskim cestama ponovno bismo mogli vidjeti Googleove automobile za snimanje Street View fotografija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2023. / 12:33

Googleov Street View automobil (Foto: Google)

Iako je dobar dio Hrvatske pokriven fotografijama koje su snimili Googleovi automobili i te su fotografije dostupne na Googleovim kartama, od ovog tjedna na hrvatskim cestama ponovno će se voziti i fotografirati Street View automobili. Iz američke kompanije kažu kako se s vremenom infrastruktura u gradovima, ali i među samim gradovima mijenja i razvija, a ponekad na njihov izgled utječu i prirodne katastrofe pa je fotografije koje se nalazi na njihovim kartama potrebno redovito ažurirati.

Street View Pelješkog mosta S Googleovim Street Viewom već se možete virtualno provozati Pelješkom mostom

Od 2. ožujka Google će krenuti s fotografiranjima, a njihovi Street View automobili trebali bi tijekom sljedećih pola godine obići brojne gradove i ceste Lijepe Naše. Gdje će sve snimati, možete pogledati na Googleovim stranicama, a kamerama s automobila fotografirat će se Zagreb, Makarsku, Sisak, Novalju, Metković, Koprivnica, Hvar, Varaždin, Rijeku i druge gradove, a kompanija će snimati i ažurirati ceste i autoceste na svojim kartama u svim hrvatskim županijama

Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja, objavili su iz kompanije. Također, naglašavaju kako konstantno ulažu maksimalne napore za zaštitu privatnosti te da svakoj objavi prikupljenih podataka prethodi obrada pomoću posebne tehnologije pa se tako zamućuju lica ljudi i oznake registarskih tablica. Također, korisnici klikom na "Report a problem" mogu prijaviti objavljene fotografije i zatražiti njihovo uklanjanje.

Google Street View Google Street View slavi 15. godina: Među 220 milijardi snimljenih fotografija ističu se i neke snimljene u Hrvatskoj

Iz Googlea kažu kako je Street View iznimno popularna značajka njihovih karata s čak više od 220 milijardi fotografija iz cijelog svijeta - među inim i s Antarktike i Arktika.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti