S Googleovim Street Viewom već se možete virtualno provozati Pelješkom mostom

Fotografije Pelješkog mosta već su dostupne i putem Googleova Street Viewa i možete ih pogledati na Googleovim kartama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2022. / 13:40

Street View Pelješkog mosta (Foto: Google karte)

S Pelješkim mostom Lijepa Naša napokon je u potpunosti povezana te put prema jugu i Dubrovniku više ne vodi preko susjedne BiH i nema potrebe za čekanjem na granici. Važnosti ovog projekta svjestan je i Google te je, nakon što je most prošli tjedan pušten u promet, ova kompanija rutu preko Pelješkog mosta odmah uvrstila i na svoje karte. Ako u Googleove karte danas upišete da putujete u Dubrovnik, prva predložena ruta bit će upravo ona preko mosta.

Google Street View automobil Google ponovno snima hrvatske gradove: Provjerite kad i gdje ih možete susresti

Osim što su ubacili novu rutu u svoje karte, Google je Pelješki most “pokrio” i sa Street View fotografijama. Nedavno smo pisali kako će u kolovozu njihovo vozilo snimati hrvatske ulice i gradove, a fotografije s Googleovih karata otkrivaju kako su već dostupne i Street View fotografije Pelješkog mosta. 

Google Street View Google Street View slavi 15. godina: Među 220 milijardi snimljenih fotografija ističu se i neke snimljene u Hrvatskoj

Ako želite vidjeti Street View fotografije Pelješkog mosta, u karte upišite ime mosta te zatim na donjoj desnoj strani ekrana mišem “pokupite” čovječuljka koji se nalazi među opcijama poput kompasa i 3D prikaza i ispustite ga negdje iznad mosta te će vam se otvoriti fotografije snimljene s Googleova automobila.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti