GoPro predstavlja novu kameru krajem rujna

Proizvođač još uvijek najpopularnijih akcijskih kamera na svijetu najavio je novi model

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 19.09.2017. / 00:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

GoPro još uvijek drži čelnu poziciju kada su u pitanju akcijske kamere, iako je konkurencija sve žešća, kvalitetnija i, što je u današnje vrijeme mnogima presudno – jeftinija. Usto, kompanija je upala u financijske probleme, počelo se sumnjati u kvalitetu proizvoda, premda je ta priča vezana uglavnom uz neuspješan pokušaj osvajanja tržišta dronova s bespilotnom letjelicom Karma. Naravno da se sve reflektiralo i na opće poslovanje, odnosno financijske rezultate. Ipak, GoPro ide dalje, pa je tako najavljeno da do kraja rujna stiže novi model njihove najpopularnije i najkvalitetnije akcijske kamere.

Riječ je o modelu GoPro Hero 6 Black Edition koji će biti izravni nasljednik modela GoPro Hero 5, uz naravno neizbježna poboljšanja u kvaliteti i funkcijama, prvenstveno kada je u pitanju snimanje videozapisa. Tako će GoPro Hero 6 nuditi snimanje videa u 4K rezoluciji sa 60 sličica po sekundi (fps), odnosno HD rezolucije s 240 fps, što daje fantastične mogućnosti u postprodukciji, poglavito za izvanredne usporene (super slow motion) kadrove. Kada su u pitanju fotografije, koje nikada nisu bile GoPro “forte”, maksimalna je rezolucija 12 MP.

Dobra je vijest da će svi dosadašnji dodaci koje su kupci nabavili za model Hero 5 biti kompatibilni i s kamerom Hero 6, jer se dimenzije ne mijenjaju. Ostale funkcionalnosti, kao što su responzivni zaslon na stražnjoj strani kamere, mogućnost glasovnog upravljanja, vodootpornost i slično, također se očekuju i na “šestici”. Očekivana cijena iznosi 500 američkih dolara, pa se pretpostavlja da će na našem tržištu GoPro Hero 6 koštati nešto više od 3.000 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti