Greta bez dlake na jeziku o klimatskim promjenama: "Realno gledano, ako se ne promijenimo, naje**** smo"

Greta Thunberg ima novu poruku za svijet vezanu za klimatske promjene, a u istoj je po prvi put i opsovala.

Branimir Vorša | 25.05.2021. / 16:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aktivisti protiv klimatskih promjena procjenjuju da je oko 16,5 posto svih globalnih emisija štetnih plinova vezano za stočarstvo. Stoga, smatraju da je vrijeme da čovječanstvo pređe s konzumiranja mesnih i mliječnih proizvoda, na prehranu isključivo biljno baziranu prehranu.

Švedska klimatološka aktivistica Greta Thunberg u najnovijem video poručuje da je odnos čovjeka i prirode slomljen te da tome pridonose i čovjekove prehrambene navike, točnije konzumiranje hrane životinjskog porijekla.

Naš odnos s prirodom je slomljen. Ali odnosi se mogu promijeniti. Možemo zaštititi prirodu - mi jesmo priroda koja štiti samu sebe, poručila je Thunberg.

Thunberg kaže da želi povezati sve točke jer u protivnom, ružno nam se piše.

Ja sam Greta Thunberg i želim povezati sve točke. Jer realno gledano, ako se ne promijenimo, naje**** smo, kaže u videu Thunberg.

Nakon toga Thunberg nabraja kako su milijuni u svijetu umrli od COVID-19, virusa zike i ebole, groznice Zapadnog Nila, SARS-a, MERS-a te HIV-AIDS-a.

Do 75 posto svih novih bolesti dolazi od životinja, kaže Thunberg.

I novi koronavirus, čije je žarište bilo u kineskom Wuhanu, na ljude je prešao sa životinja,  šišmiša ili pangolina, kroz prehrambeni lanac.

Thunberg za moderne bolesti krivi moderno stočarstvo jer uništava staništa životinja.

Stvaramo savršene uvjete da bolesti prijeđu s jedne životinje na drugu - te na nas, kaže Thunberg.

Nastavimo li proizvoditi hranu kao i dosad, uništit ćemo i staništa većine divljih biljaka i životinje te natjerati nebrojene vrste prema izumiranju, zaključuje Thunberg sumorno.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti