Greta Thunberg brutalno spustila Trumpu njegovim vlastitim riječima: "Smiri se, Donalde, smiri se!"

Švedska aktivistica za zaštitu okoliša i velika zagovornica borbe protiv klimatskih promjena dočekala je trenutak u kojem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu može uzvratiti za objavu na Twitteru iz 2019. godine.

Branimir Vorša | 06.11.2020. / 11:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki predsjendik Donald Trump mladoj švedskoj aktivistici Greti Thunberg 2019. godine u jednom tvitu poručio je da poradi na obuzdavanju svojeg bijesa i da se smiri.

Presmiješno. Greta mora poraditi na obuzdavanju svojeg bijesa, a onda s prijateljem otići pogledati dobar film! Smiri se, Greta, smiri se!, napisao je tada Trump.

S obzirom na postizbornu dramu s prebrojavanjem glasova birača i sve izgledniji gubitak izbora za Trumpa pred konkurentom Joeom Bidenom, Greta Thunberg dočekala je trenutak kad Trumpu može uzvratiti istom mjerom.

Naime, Trump bjesni otkako su zatvorena birališta u SAD-u i otkako se prebrojavaju glasovi pristigli poštom, koji u ogromnoj većini idu u Bidenovu korist te je više puta pozvao da se prebrojavanje glasova zaustavi, a iz njegova stožera najavili su i tužbe.

Zaustavite prebrojavanje!, jedna je od Trumpovih bijesnih objava na Twitteru, a Thunberg je njegovo postizborno ponašanje očito vidjela kao priliku za uzvraćanje udarca o "obuzdavanju bijesa".

Presmiješno. Donald mora poraditi na obuzdavanju svojeg bijesa, a onda s prijateljem otići pogledati dobar film! Smiri se, Donalde, smiri se!, poručila mu je Greta u objavi na svojem profilu na Twitteru i tako mu se osvetila za ružne prošlogodišnje riječi.

Stara izreka kaže da je osveta jelo koje je najbolje kad se servira hladno, a Gretina poruka američkom predsjedniku pred kojim je sve izglednija mogućnost gubitka izbora doista je hladan tuš.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti