Greta Thunberg objavila satiričan reklamni video o Marsu za "1%" najbogatijih, a ima poruku i za preostalih 99% čovječanstva

Švedska aktivistica Greta Thunberg objavila je video o klimatskim promjenama, a njegov fokus je planet Mars, gdje bi danas trebao sletjeti NASA-in rover Perseverence.

Branimir Vorša | 18.02.2021. / 14:06

Satiričan turistički video o Crvenom planetu usmjeren prema "jedan posto" najbogatijih na svijetu objavila je mlada švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg. Thunberg je video objavila u sklopu svoje klimatske kampanje Fridays For Future (FFF), a glasnogovornik te kampanje pojasnio je cilj videa.

Htjeli smo staviti naglasak na čistu glupost, rekao je.

U videu narator naglašava nedirnut krajolik i ultimativnu slobodu koju čovjek može iskusiti, sve bez stresa uzrokovanog klimatskim promjenama.

Svemirski programi koje financiraju vlade i svjetskih ultrabogatih jedan posto, laserski su usredotočeni na Mars, no ipak, većina ljudi nikad neće imati priliku posjetiti Mars, kaže glasnogovornik.

Sam naziv videa je "1%", a Thunberg sugerira pod "ultimativnom slobodom" koja se promovira kad je Mars u pitanju u navedenom videu, da oni koji i naprave taj velik bijeg sa Zemlje, neće morati živjeti pod pritiskom klimatskih promjena i pravila koja države na Zemlji uspostavljaju kako bi se borile s tim problemom.

Ideja tog videa, prema FFF-u, jest naglasiti da ultrabogatih jedan posto vidi Mars kao novo mjesto za život, jednom kad Zemlja više ne bude pogodna za život. U međuvremenu, preostalih 99 posto čovječanstva ostalo bi prepušteno rješavanju problema posljedica klimatskih promjena.

A što se tiče 99 posto nas koji ostajemo na Zemlji, bolje nam je da popravimo klimatske promjene, zadnja je izgovorena rečenica u videu.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti