Greta Thunberg vidno razočarana održanim klimatskim summitom: "Čak su uspjeli razvodniti i 'bla, bla bla', što je doista postignuće"

Pomaci u borbi s klimatskim promjenama su premali i nema garancija da ćemo postići zacrtano još Pariškim sporazumom, smatra Greta Thunberg i dodaje da zbog toga gubimo borbu s klimatskim promjenama.

Branimir Vorša | 16.11.2021. / 12:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Klimatska aktivistica Greta Thunberg rekla je nakon održanog klimatskog summita COP 26 da je ostala razočarana njegovim ishodom, jer i dalje nema garancija da se temperatura planeta neće podići iznad 1,5 stupnjeva, koliko je zacrtano još Pariškim sporazumom.

Slika nije dostupna Greta Thunberg: "Promjena neće stići tamo iznutra. Dosta je s bla, bla, bla. Dosta je s čim god da se jeb*** bave tamo unutra"

Moram reći da nažalost da je (klimatski summit) završio točno kako sam i očekivala i kako su brojni drugi očekivali. Čak su uspjeli razvodniti i 'bla, bla bla', što je doista postignuće, rekla je Thunberg za BBC.

I dalje ne postoji garancija da ćemo doseći dogovoreno Pariškim sporazumom, a dokument koji je objavljen, možete ga interpretirati na mnoge različite načine. Još uvijek možemo širiti infrastrukturu fosilnih goriva, još uvijek možemo povećati globalne emisije, taj je dokument jako, jako nejasan, dodaje.

Slika nije dostupna Najpoznatija klimatska aktivistkinja upozorava: "Kako sad stvari stoje, ništa se ne mijenja. Osim klime"

Slika nije dostupna Greta bez dlake na jeziku o klimatskim promjenama: "Realno gledano, ako se ne promijenimo, naje**** smo"

Thunberg smatra da su neki pomaci postignuti, no da je u konačnici to premalo te da gubimo bitku s klimatskim promjenama zbog tako sporog tempa promjena.

I dok smo možda napravili nekakav napredak, nekakve male korake naprijed, moramo se prisjetiti da je klimatska kriza utrka s vremenom, to je akumulirajuća kriza i sve dok radimo jako mali napredak, to znači da zapravo gubimo, poručila je na kraju.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti