Na posudbi koliko treba: Greyp ustupio svoje e-bicikle volonterima Crvenog križa Zagreb

U trenutku kad je Zagreb uz pandemiju koronvirusa zahvatio i potres, u Greypu su željeli pomoći. I to su napravili daleko od očiju javnosti.

Martina Čizmić | 08.04.2020. / 10:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pandemija koronavirusa, a onda i potres koji je pogodio Zagreb, potaknuli su ljude da pomognu drugima. Neki volontiranjem, neki donacijama, neki jednostavno širenjem informacija o svemu tome.

U cijelom kaosu neposredno nakon potresa pomalo je neprimjetno prošla velika gesta tvrtke Greyp. Oni su, naime, odmah nakon potresa donirali Crvenom križu Zagreb nekoliko proizvoda po kojima su najpoznatiji - električnih bicikala. 

No o svojoj donaciji nisu se željeli hvaliti niti to isticati. Tek su nakratko objavili nekoliko fotografija donacije na svom profilu na Facebooku. Upravo kako bismo saznali malo više informacija, kontaktirali smo Greyp. 

Kada je sve krenulo, koronavirus pa potres (Rimac i Greyp sada već četvrti tjedan rade od kuće), pitali smo se u Greypu što mi možemo napraviti? Mi imamo  električne bicikle – te smo mislili da bi naši bicikli možda mogli pomoći nekoj udruzi koja nosi hranu i lijekove starijima, bolesnima, nemoćnima. Da im pomogne u transportu, pojašnjava osnovnu ideju Irena Weber iz Greypa. Nazvali smo Crveni križ na broj koji smo pronašli na internetu, radilo se o Crvenom križu Zagreba. Javila se ljubazna ženska osoba, ja sam se predstavila i rekla da smo spremni ako im je potrebno ustupiti/posuditi bicikle. Ostavila sam svoj broj telefona i rekla im da se jave ako im je potrebna pomoć u vidu bicikala, to jest pomoć u smislu olakšavanja prijevoza njihovih volontera, nastavlja Weber.

Već sljedeći dan javili su im se iz Crvenog križa Zagreb, zahvalili im na ponudi i rekli kako bi bicikli zaista dobro došli volonterima. U Greypu su se brzo organizirali. 

Mi smo pripremili 6 bicikala, napravili naljepnice i utovarili bicikle u naš kombi te ih odvezli uz već tada potrebne propusnice (Greyp je kao i Rimac u Svetoj Nedelji) u Crveni križ u Ilicu. Pokazali smo volonterima kako se pale i gase bicikli te osnovne funkcije, priča Weber.

Greypovi bicikli stalno su spojeni na internet, tako da ekipa ima točan uvid u njihovo korištenje te činjenicu da se redovito koriste. Bicikli su na posudbi do daljnjega, odnosno dok se situacija ne smiri

Da ponovim, pitali smo se kako mi možemo pomoći s našim proizvodom u ovim vremenima te sam sigurna da smo ih dali u prave ruke te da volonterima pomažu u bržem kretanju do odredišta, zaključuje na kraju Irena Weber iz Greypa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti