Potpisivanje ugovora potvrdile su obje strane, a o kakvom se točno ugovoru radi, za sada nije precizirano, iako je objavljeno kako su riješena sva sporna pitanja i nesuglasice i to na obostrano zadovoljstvo.

Grooveshark i EMI Music Publishing  potpisivanjem će ovog ugovora vjerojatno promijeniti mnoge stvari kada je u pitanju online glazbena produkcija. Jer, prema stručnim istraživanjima tržišta, EMI Music Publishing je drugi najveći glazbeni izdavač pjesama, čiji je udio na tržištu za 2012. godinu 20%, a ništa lošiji rezultati ne očekuju se ni u ovoj godini. Usto, umjetnici pod partonatom EMI Music Publishing također drže stabilnih i redovitih 20% na Bilboard Top 100 ljestvici.

S druge strane, Groovesharkl je online streaming servis, na kojem korisnici mogu uploadati ili streamati glazbu, preslušavati je, kreirati playliste... Inače, u siječnju 2012. Grooveshark je upravo zbog online distribucije glazbe tužen od mnogih eminentnih produkcijskih kuća, pa tako i EMI Music Publishinga! Tada su ih još tužili Sony Music Entertainment, Warner Music Group i Universal Music Group, a njihova aplikacija je uklonjena sa Google Playa,  App Storea, Facebooka... 

Jasno, legaliziranjem sadržaja od strane EMI Music Publishinga za njih kreće sasvim nova era. "Mi smo iznimno uzbuđeni ovim činom i našim daljnjim razvojem", bez sustezanja je izjavio Sam Tarantino, izvršni direktor i suosnivač  Groovesharka, dodajući kako je "ovo poduzimanje istih koraka kakve je YouTube napravio u svojoj ranoj evolutivnoj fazi". Definitivno, Grooveshark sada postaje legalan i iznimno jak igrač, što je apsolutno dobra vijest za sve. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju