Gruntek je pobjednik FoodTech Startup Competitiona

U okviru 15. Weekend Media Festivala dodijeljene nagrade najuspješnijim sudionicima inovativnog gastronomskog natjecanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.09.2022. / 13:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Natjecanje za startupove FoodTech StartUp Competition pokrenuto je s ciljem pronalaska novih talenata i kreativnih ideja te podupiranja uspješnih potencijala u svijetu prehrambene i ugostiteljske industrije. Ono je započelo na Weekend Food Festivalu u svibnju, a glavnu srž natjecanja čine startupovi čije djelovanje pripada jednoj od sedam kategorija, a to su: Agriculture Tech, Food Science, Food Product i Health Coaching, Food & Hospitality services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery i Food Waste.

Slika nije dostupna Hrvatska kompanija pokrenula je jedinstveni projekt u svijetu: Digitalni vrt koji se vodi s kauča i putem aplikacije

Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, s ciljem pružanja jedinstvene digitalne platforme perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svjetsko tržište. Nagrade za najuspješnije sudionike hrvatskog natjecanja dodijeljene su u okviru nedavno održanog Weekend Media Festivala, a pobjednikom je proglašen - Gruntek.

Riječ je o projektu u čijem je sklopu razvijena aplikacija s eko vrtovima, a zaposlenici ovog startupa sada će imati priliku razvijati svoja znanja sudjelovanjem u “Mentoring Bootcampu” s timom relevantnih stručnjaka partnera natječaja, online ili uz posjet Infobip Pangea Campusu u Vodnjanu. Također, na raspolaganju im je i 20 tisuća eura u protuvrijednosti korištenja Infobipove komunikacijske platforme u oblaku te druge vrijedne nagrade partnera natječaja.

Naš startup ostvaruje veliki utjecaj na prehrambene prakse ljudi, a one postaju ključan fokus u smislu očuvanja okoliša i strukturiranja hranidbenog sustava kakav nas danas okružuje. Spoj digitalizacije i poljoprivrede ono je što kreira budućnost gastronomije, točnije vrt budućnosti koji obuhvaća zdrave i poželjne namirnice, komentirao je Tino Prosenik iz Grunteka.

Infobip Shift Završen je Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe

Uzimajući u obzir snažan interes publike i iznimnu posjećenost ovogodišnjeg Weekend Food Festivala, organizatori već sada najavljuju novo izdanje ovog gastronomskog zbivanja koje će Rovinj sredinom travnja iduće godine – točnije, 15.4.2023., ponovo učiniti središtem kulinarskih atrakcija i izvorom senzacionalnih mirisa i okusa.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti