Sony je jučer objavio kako je hacker pridobio podatke računa korisnika PlayStation Networka i pretplatnike Sonyevog streaming servisa Qriocity.

Sony je pokrenuo istragu u kojoj su pronašli neautoriziranu osobu koja je pristupila informacijama kao što su imena, kućne adrese, emailovi, datumi rođenja, email adrese i šifre.

Na meti se našao i PlayStation Network koji omogućuje korisnicima da preuzmu igre sa weba i igraju ih online, a koja broji preko 70 milijuna pretplatnika. 'Iako nema dokaza da su ukradeni brojevi kreditnih kartica, tu opciju ne možemo isključiti.' - istaknuo je Sony koji kaže da ukoliko je hacker uzeo brojeve kreditnih kartica i ostale podatke, sigurnosne kodove nije uzeo.

Kako bi korisnici zaštitili svoje podatke i financije, Sony je istaknuo da pregledaju svoje izvode računa. Na pitanje koliko je brojeva računa ukradeno, tech gigant nije želio komentirati.

Zanimljivo je da su se korisnici pobunili jer je Sony tek nakon tjedan dana istrage objavio ovu vijest. Sve je krenulo između 17. i 19. travnja, nakon čega je Sony ugasio svoje servise PlayStation Network i Qriocity, te nije objavio razloge nedostupnosti ovih servisa sve do jučer.

Dok čekamo daljnji rasplet situacije, Sony je istaknuo kako će oba servisa biti natrag online u narednim danima.

Via CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju