Hakeri izveli devastirajući napad na RuTube, hakirali i TV program s porukom za Ruse: "Krv je na vašim rukama"

Ruska verzija YouTubea, RuTube, srušena je u najvećem hakerskom napadu na tu platformu dosad zabilježenom, a čini se kako se stranica neće osposobiti u dogledno vrijeme.

Branimir Vorša | 10.05.2022. / 14:42

Srušen RuTube
Srušen RuTube (Foto: rutube.ru)

Ruska video platforma RuTube ostala je neaktivna drugi dan zaredom, nakon što je u ponedjeljak srušena u "masovnom" kibernetičkom napadu.

Zapravo smo bili pogođeni najvećim kibernetičkim napadom u povijesti RuTubea. Obnavljanje (pristup) će potrajati više vremena nego što su inženjeri prvo mislili, obavijestili su iz RuTubea u objavi na Telegramu u utorak.

Slika nije dostupna Hakeri nastavljaju s virtualnim ratom: Na udaru Anonymousa našao se i Gazprom

Slika nije dostupna Novi napad Anonymousa na Rusiju: Hakirana ruska pravoslavna crkva, razotkriveni podaci proslijeđeni novinarima i analitičarima

RuTube je srušen u ponedjeljak ujutro, uoči parade za Dan pobjede u Moskvi koja je trebala biti emitirana na upravo na toj video platformi.

Isto tako, hakeri su napali i TV raspored ruske televizije, na kojem se za svaki program vrtjela poruka: Na vašim rukama je krv tisuća Ukrajinaca i njihovih stotina ubijene djece. TV i vlasti lažu. Ne ratu.

Izvor: Bleeeping Computer

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti