Hakeri nastavljaju s virtualnim ratom: Na udaru Anonymousa našao se i Gazprom

Objavljeni su brojni mailovi kompanije koju su zajednički pokrenuli Gazprom i Linde, a koja je specijalizirana za dizajn i projektiranje postrojenja za preradu plina i nafte.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2022. / 09:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od kada je počela ruska invazija na Ukrajinu, sukobu su se priključili i hakeri iz kolektiva Anonymous. Naravno, njihova borba ne uključuje pravo oružje, već “ratuju” s onim čime najbolje znaju - tipkovnicama. Nedavno su tako uputili poruku Putinu i ruskoj vojsci kojima su, u svom stilu, poručili - ovo nije prijetnja, ovo je obećanje. Mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Dolazimo po vas. Očekujte nas.

Slika nije dostupna Anonymousi poručili Putinu i njegovoj ekipi: Dolazimo po vas. Očekujte nas!

Slika nije dostupna Anonymousi hakirali najveću rusku državnu medijsku korporaciju: "Ovo je bez presedana..."

Tako su npr. hakirali brojne kamere u Rusiji pa su ljudi diljem svijeta mogli pratiti uživo što se događa na ulicama ruskih gradova, u tvrtkama ili restoranima, napali su moskovski prometni sustav, banke pa čak i printere. Također, objavili su i brojne podatke i mailove ruske pravoslavne crkve.

Putem profila na Twitteru Anonymous TV danas su se pohvalili s novom žrtvom svojih napada te se na udaru našla ruska kompanija Gazprom Linde Engineering. Hakeri su se dokopali čak 728 GB podataka te su objavili 768 tisuća mailova ove tvrtke specijalizirane za dizajn i projektiranje postrojenja za preradu plina i nafte.

Slika nije dostupna Anonymousi zadali novi udarac Putinu: Pustili u javnost oko 600.000 važnih mailova

Kompanija je nastala suradnjom Gazproma i Lindea, a među njenim najpoznatijim klijentima nalaze se Gazprom, Gazprom Invest, Gazprom Neft, Linde, Novatek, Tatneft, China National Chemical Engineering, Sojitz i RusChemAlliance, objavili su Anonymousi na Twitteru.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti