Hakeri objavili rat Pokemonima: Veliki napad slijedi uskoro

Ako ste se "navukli" na hvatanje pokemona, igrajte dok možete jer hakerska grupa uskoro sprema velike napade na ovu čuvenu igricu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.07.2016. / 11:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hakerska grupa PoodleCorp na Twitteru se pohvalila rušenjem servera trenutno najpopularnije igrice na svijetu, Pokemon Go.

Oni su navodno izveli uspješan DDOS napad, zbog kojeg je igra teško funkcionirala tijekom vikenda.

Na profilu PoodleCorpa na Twitteru pojavio se i retweet njihovog navodnog vođe, u kojem piše da je ovo bio tek mali test i da će uskoro poduzeti veću akciju, a prema njihovoj objavi, novi napad dogodit će se za manje od 2 tjedna, točnije prvog kolovoza.

Ovi su se hakeri u zadnje vrijeme ozbiljno namjerili na igre pa su tako u lipnju srušili League of Legends, kao i Blizzardov Battlenet servis, a napali su i jednog od najpopularnijih youtubera, PewDiePiea.

Distributed Denial of Service (DDOS) napad jedan je od najjednostavnijih načina koje hakeri koriste za rušenje servera jer se serveri jednostavno zatrpaju ogromnim brojem zahtjeva, sve dok ne dosegnu granicu nakon koje više ne mogu funkcionirati.

Osim što će im onemogućiti hvatanje pokemona, vjerojatnost da hakeri korisnicima ukradu podatke, ugroze sigurnost ili učine neku veću štetu vrlo je mala. Iako Pokemon GO koristi provjeravanje Google profila za pristupanje, sama aplikacija skladišti vrlo malo podataka o korisniku jer Pokemon GO zapravo nema pristup aplikacijama kao što su GMail, Google Calendar niti Google Drive.

 

Izvor: Independent.co.uk

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti