Pogođeno gotovo 50 milijuna korisnika: O hakerskom napadu na Facebook oglasio se Zuckerberg

Iz Facebooka su otkrili da su napadači iskoristili sigurnosni problem, a napad je utjecao na gotovo 50 milijuna korisnika. Greška otkrivena u utorak omogućila je hakerima da preuzimaju račune korisnika. Savjetujemo da odmah promijenite svoju lozinku.

Valentina Pavlica | 28.09.2018. / 19:38

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dionice tvrtke nakon hakerskog napada pale su za 3 posto, prenosi Business insider.

''Istraga je još u vijek u ranim stadijima, ali je jasno da su napadači iskoristili ranjivost Facebookova koda koji je utjecao na korisničku opciju 'Vidi kao', značajku koja ljudima omogućuje da vide kako izgleda njihov profil kada ga gledaju drugi korisnici. To im je omogućilo da ukradu tokene za pristup Facebooku koje bi kasnije mogli koristiti za preuzimanje korisničkih računa'', napisao je na Guy Rosen, Facebookov voditelj mendažmenta.

''Tokeni za pristup su digitalni ključevi koji se koriste da bi korisnici ostali prijavljeni na Facebook kako ne bi morali unositi zaporku svaki puta kada pokrenu aplikaciju'', objasnio je Rosen.

Za sada nema informacije tko stoji iza napada. Iz Facebooka su najavili održati konferenciju za medije u subotu.

O svemu se oglasio i Mark Zuckerberg rekavši da Facebook poduzima sigurnosne mjere kako bi zaštitili korisnike koji bi mogli biti pogođeni ovim napadom.

Korisnici kojima su napadači preuzeli podatke bit će odjavljeni iz aplikacije, a kada se ponovno prijave dobit će obavijest o tome što se točno dogodilo.

Ako vas je Facebook proteklih dana tražio promjenu šifre velika je šansa da je i vaš profil pogođen. Stoga savjetujemo promjenu lozinke na svim uređajima s kojih se koristite Facebookom.

Značajka 'Vidi kao' trenutno je onemogućena za korištenje, dok se sa sigurnošću ne utvrdi da nema opasnosti za korisničke podatke.

 Uskoro opširnije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti