Harley-Davidson povukao iz proizvodnje svoj prvi električni motocikl

Harley-Davidson početkom 2019. godine predstavio je svoj prvi električni motocikl.10 mjeseci kasnije zaustavili su njegovu proizvodnju u potpunosti. Razlog, kako navodi sam proizvođač, jest "nestandardno stanje" s njihovim električnim motociklom.

Branimir Vorša | 15.10.2019. / 13:07

LiveWire (Foto: Harley-Davidson) (Foto: Harley-Davidson)

Sva proizvodnja i dostava električnih motocikala LiveWire američkog proizvođača Harley-Davidsona obustavljena je, izvijestio je Reuters. Iz tvrtke, međutim, ističu da nisu opozvali vozila već isporučena kupcima.

Nedavno smo otkrili nestandardno stanje tijekom konačne provjere kvalitete, zaustavili proizvodnju i dostavu te započeli dodatne analize i testiranja, koji dobro napreduju, stoji u priopćenju tvrtke.

LiveWire (Foto: Harley-Davidson) Legenda na dva kotača: Električna verzija Harleyja stiže u kolovozu

Ducati (Foto: Getty Images) Uskoro stiže Ducatijev električni motocikl

U bliskom smo kontaktu sa zastupnicima i kupcima te smo im dali garancije da mogu nastaviti i dalje voziti LiveWire motocikle. Kao i obično, kvaliteta nam je jedan od glavnih prioriteta, piše nadalje u priopćenju.

Dalje od navedenih informacija Harley-Davidson nije išao, tako da nitko ne zna što je to nestandardno stanje koje su zatekli, kao što se ne zna ni kad bi se proizvodnja i isporuka novih električnih motocikala mogla očekivati.

LiveWire inače stoji 29.799 dolara, ima 105 konjskih snaga i minimalan domet od 150 kilometara. Baterija mu se puni od nula do 100 posto u svega 60 minuta.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti