HGSS predstavio web-aplikaciju za planinare i izletnike

Aplikacija predstavlja novi standard u podršci planinarima i izletnicima, a omogućuje im da otkrivaju nove staze i putove uz veliki stupanj sigurnosti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.01.2024. / 13:19

Sigurne staze (Foto: Sigurnestaze.hr)

Hrvatska gorska služba spašavanja u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom razvila je novu web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske koji su namijenjeni planinarima i izletnicima. Aplikacija Sigurnestaze.hr, na temelju podataka koje je na terenu tijekom godina prikupio HGSS, donosi uvid u staze pogodne za pješačenje i planinarenje, a osim pretraživanja terena, staza, objekata i vrhova, omogućuje i kreiranje vlastitih planinarsko-pješačkih ruta.

Razvoj aplikacije, kako stoji na stranicama HGSS-a, rezultat je dugotrajnog rada na projektu Kartografija, pokrenutog unutar te službe još prije 12 godina. U sklopu tog projekta napravljene su karte više od 70 područja unutar Republike Hrvatske.

Bespilotni sustavi u kriznim situacijama (BSKS Hrvatska) Oni nisu ni policija ni HGSS, ali svojim dronovima pomažu spašavati živote

IoT uređaj na Snježniku Zahvaljujući ovoj tehnologiji Sv. Ilija i Snježnik pomagat će HGSS-u na njihovim intervencijama

Sigurnestaze.hr koristi podatke iz registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinskog saveza, a cilj je aplikacije promocija aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima. Poseban naglasak u aplikaciji stavljen je na podizanje stupnja sigurnosti.

Zato ta aplikacija, pored toga što olakšava istraživanje prirodnih ljepota Lijepe Naše, ima i veliku ulogu promicanju odgovornog turizma, kao i osiguravanju da korisnici imaju posljednje i najtočnije informacije vezane za planinarsko-pješačke rute. Iz HGSS-a kažu da aplikacija Sigurnestaze.hr postavlja novi standard u podršci planinarima i izletnicima omogućujući im da otkrivaju nove staze i putove, uz veliki stupanj sigurnosti.

Aplikaciji možete pristupiti na sigurnestaze.hr.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti