Hibrid telefona i tableta: Samsung priprema Project Valley

Project Valley mogao bi se koristiti kao klasičan telefon, no zahvaljujući savitljivom ekranu, korisnici bi ga mogli 'otvoriti' i koristiti kao tablet

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.12.2015. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Samsung predstavio pametne telefone sa zakrivljenim ekranima, ova kompanija sada priprema mobilne uređaje sa savitljivim ekranima koji bi se mogli koristiti i kao telefoni i kao tableti. Skice koje su objavljene na stranici Venture Beat otkrivaju dva mobilna uređaja sa savitljivim ekranima, a posebno zanimljivim čini se uređaj koji izgleda kao klasičan pametni telefon, no on se može 'otvoriti' tako da se ekran telefona spoji s dodatnim ekranom i koristi kao tablet. Ako bi južnokorejska kompanija zaista uspjela napraviti ovakav uređaj (trenutno ga razvijaju pod kodnim imenom Project Valley) koji će se moći koristiti kao telefon i tablet, vjerojatno je da bi za takvim hibridom postajala velika potražnja jer, umjesto kupovine posebnih mobilnih uređaja, sve bi imali u jednom gadgetu.

Još jedan dizajn telefona sa savitljivim ekranima prikazuje preklopni telefon čiji bi se ekran otvarao prema gore, a na stranici 9to5 Mac kažu kako ovaj uređaj prikazuje 'Samsungovu opsesiju s Appleom' jer je na ekranu tog modela prikazana i ikona Appleovog iPoda. Iako su ove kompanije veliki konkurenti na tržištu smartphonea koje se bore za dominaciju na ovom tržištu te usprkos brojnim tužbama u kojima se traže stotine milijuna dolara odštete zbog kopiranja, Apple i Samsung veliki su partneri te dio komponenata iPhonea ima Samsungov potpis. Model Valley prvo bi se trebao pojaviti na tržištima europskih zemalja i u Južnoj Koreji, ali još nije poznato kada će biti njegovo službeno predstavljanje. Što se ostalih telefona ove kompanije tiče, prema nekim ranijim glasinama, već sljedeći mjesec možemo očekivati predstavljanje Galaxyja S7 i S7 Edge koji bi trebali donijeti brže procesore, bolju grafiku i kvalitetniju kameru u odnosu na ovogodišnje modele.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti