Hoće li se najveći tehnološki sajam uopće održati? I Microsoft odustao od CES-a

Velikom broju poznatih kompanija koje su odustale od izlaganja na CES-u pridružio se i Microsoft pa se postavlja pitanje hoće li se taj sajam uopće održati kako je planirano ili će se možda prebaciti samo na digitalno izdanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.12.2021. / 08:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok se većina ljudi veseli posljednjim danima prije ulaska u novu godinu, kada mnogi uzimaju godišnje odmore i pripremaju slavlje, ljubiteljima tehnologije puno su zanimljiviji prvi dani siječnja. Tada se već godinama tradicionalno održava najveći tehnološki sajam na svijetu (Consumer Electronic Show - CES) u Las Vegasu.

Slika nije dostupna Zbog omikrona velike tehnološke kompanije odustaju od nastupa na CES-u

Za početak sljedeće godine iz udruge koja vodi ovaj sajam (CTO) najavili su kako će se CES, uz poštivanje dobro poznatih epidemioloških mjera, održati uživo te da će na njemu sudjelovati brojne velike tehnološke kompanije. No od te najave pa do danas puno se toga promijenilo - broj zaraženih uvelike je porastao, pojavio se novi, zarazniji soj (no čini se kako je omikron ipak manje opasan u odnosu na delta verziju), a saznali smo i kako cjepiva nisu toliko učinkovita kako se to na početku govorilo.

Pod dojmom takve situacije, odnosno njena pogoršanja, manje i veće tehnološke kompanije odlučile su se povući s CES-a. Sredinom ovog tjedna to su prvo najavile Meta (odnosno Facebook), Pinterest i Twitter, no iz CTO-a tada su najavili kako, usprkos tome, nastavljaju s idejom o održavanju sajma uživo.

No do danas broj kompanija koje su odustale od nastupa uživo na sajmu uvelike se povećao. Krajem ovog tjedna popisu kompanija koji, uz spomenute tvrtke, uključuje Lenovo, Intel, Amazon,Waymo, GM, pridružio se i Microsoft. Umjesto nastupa uživo, iz te su kompanije poručili da će biti “digitalno prisutni” na nekim događajima. U priopćenju za medije naglasili su kako su tu odluku donijeli nakon što su proučili situacija sa širenjem novog koronavirusa u SAD-u.

Slika nije dostupna Je li kraj pandemije na vidiku? Stručnjaci više nisu sigurni

Consumer Electronic Show treba se održati između 5. i 8. siječnja, s tim da su 3. i 4. siječnja rezervirani za konferencije za medije, no s obzirom na to da je veliki broj kompanija odustao od izlaganja te možemo pretpostaviti da bi isto mogle napraviti i druge kompanije tijekom sljedećeg tjedna, postavlja se pitanje hoće li CES na kraju uopće i održati uživo.

Izvor: TechSpot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti