Holivudski filmovi uskoro će se financirati kriptovalutama?

Ovo nije prvi put da je netko pokušao virtualne valute dovesti u svijet zabave.

Martina Čizmić | 20.11.2017. / 09:36

Filmovi (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Budžeti holivudskih filmova iz godine u godinu su sve veći, baš kao i zarada najuspješnijih hitova. No, isto je tako sve teže pronaći financijere za takve megalomanske projekte.

Stoga ne iznenađuje ideja jednog od producenata da svoj sljedeći film financira kriptovalutama.

Christopher Woodrow producent je Oscarom nagrađenog filma "Birdman", a za svoj sljedeći projekt planira izdati vlastitu kriptovalutu pod imenom MovieCoin, i to već početkom 2018.

Sredstva koja prikupi prodajom MovieCoina neće biti namijenjena samo za financiranje njegova sljedećeg filma, već je toliko uvjeren u uspjeh svog plana, da planira financirati nekoliko filmova. Investitori odnosno kupci MovieCoina bili bi isplaćivani ovisno o uspješnosti filma.
Želja mu je prodati MovieCoins u protuvrijednosti 100 milijuna dolara.

Pokušavamo revolucionirati način na koji su filmovi financirani. Upravo smo u procesu pripremanja ponude projekata koji bi uključivali vrhunske filmske zvijezde, redatelje i producente, a cijeli bi projekt bio ponuđen u sklopu MovieCoina, istaknuo je Woodrow u intervjuu za Bloomberg.

No, ovo nije prvi put da je netko pokušao virtualne valute dovesti u svijet zabave. Pop-zvijezda Bjork nedavno je izjavila kako će prihvaćati Bitcoin i druge kriptovalute kao sredstvo plaćanja za svoj posljednjih album, a osim glazbe kupcima će dati i AudioCoins, kriptovalutu koja se koristi na decentraliziranim glazbenim platformama za nagrađivanje fanova i umjetnika.

S obzirom na trenutni rast vrijednosti i potražnje za kriptovalutama, nije isključeno da će Woodrowovim stopama krenuti i neki drugi filmski i glazbeni producenti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti