Honor najavio svoj novi preklopni telefon koji će biti dostupan i u Europi

Ono što sa sigurnošću znamo je da će telefon doći s Android operativnim sustavom i Googleovim servisima te Honorovim korisničkim sučeljem.

Martina Čizmić | 10.11.2022. / 13:34

Honor Magic Vs (Foto: Honor)

 Honor je najavio drugu generaciju svoj preklopnog telefona, Honor Magic Vs, koji bi svijetu trebao biti predstavljen 23. studenog na premijeri u Kini.

Iako za sad nema previše informacija o samom uređaju, osim da se radi o preklopnom telefonu, iz imena je jasno da će se nadovezati na prethodno predstavljen Honor Magic V koji je premijeru doživio krajem 2021. i bio dostupan za kupovinu samo u Kini.

Zanimljivo, upravo bi Honor Magic Vs mogao biti prvi Honorov preklopni telefon koji će biti dostupan u Europi. Još su na IFA u Berlinu, predstavnici Honora u razgovoru za Zimo potvrdili kako će sljedeći Honorov preklopni telefon biti dostupan i u Europi. Prema neslužbenim informacijama to bi moglo biti već u početkom 2023. godine.

Honor 70 Honor najavio dolazak svojih preklopnih telefona u Europu

Ono što sa sigurnošću znamo je da će telefon doći s Android operativnim sustavom i Googleovim servisima te Honorovim korisničkim sučeljem.

Očekuje se da će imati Snapdragon 8+ Gen 1 procesor koji nudi veću brzinu, bolju povezivost i omogućuje dulje trajanje baterije. Hoće li imati i podršku za 5G u ovom je trenutku teško predvidjeti, ali s obzirom na trendove, za očekivati je da hoće.

Također, teško je procijeniti i kolika bi cijena ovog uređaja mogla biti u Europi. Originalna verzija se u Kini mogla kupiti za 9999 yuana, što je nešto više od 1380 eura (oko 10400 kuna). Nova verzija vjerojatno će cjenovno biti tu negdje (ili koju stotinu eura više), što će biti u rangu sa drugim preklopnim telefonima na tržištu.

No, više informacija saznat ćemo 23. studenog na premijeri.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti