Hrvati već u pretprodaji razgrabili najskuplji iPhone Xs Max

Unatoč tome što je cijena paprena, a uređaji će doći tek za tjedan dana, najskuplji iPhonei već su rasprodani.

Martina Čizmić | 21.09.2018. / 12:49

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bez obzira na paprenu cijenu od gotovo 14 tisuća kuna i činjenicu da će svoj uređaj u ruke moći dobiti tek za tjedan dana, Hrvati su pohrlili u trgovine čim su prednarudžbe za nove verzije iPhonea postale aktivne.

Tako je u zagrebačkoj poslovnici HGSpota u samo nekoliko sati rasprodana najskuplja verzija iPhone Xs Maxa - ona s 512 GB pohrane, čije cijena iznosi tek nešto manje od 14 tisuća kuna. Gotovo dvostruko više od američke koja iznosi 1100 dolara (oko 7000 kuna).

Interes za ostalim verzijama novih iPhonea tek je nešto manji.

Rasprodan iPhone Xs Max (Foto: Screenshot/HGSpot) (Foto: Screenshot/HGSpot)

Možda je ključna i činjenica da je cijena koju je HGSpot ponudio nešto niža nego kod drugih prodavatelja.

Iako Hrvati nisu čekali u redu, kao što to Amerikanci ili Kinezi znaju činiti, očito je novi Appleov flagship telefon izazvao dovoljno pozornosti da bude rasprodan u samo nekoliko sati.

Inače, nove iPhone nudi i Hrvatski Telekom koji ističe kako je jedini operator koji nudi e-SIM uslugu u Hrvatskoj i to isključivo na svojim Najboljim tarifama. Također naglađavaju kako jeHrvatska jedna od samo 10 zemalja u svijetu gdje je standardizirani e-SIM dostupan i radi s novim iPhone uređajima, nakon što Apple omogući softversko ažuriranje.

Na pitanje o interesu, iz HT-a ističu kako su se njihovi korisnici za kupovinu mogli predbilježiti još pred tjedan dana.

Hrvatski Telekom je danas omogućio korisnicima da u pretprodaji kupe nove modele iPhone uređaja putem webshopa. Konkretne podatke ne možemo davati, no kao i inače, bilježimo interes korisnika za novim modelima iPhonea, s većim naglaskom na iPhone Xs MAX model. Korisnici su imali priliku predbilježbe za kupnju novog modela iPhonea od 13.9., odmah nakon njegove svjetske prezentacije, pa smo te korisnike prve i obavijestili o dostupnosti uređaja, kako bi imali prednost s obzirom da su količine uvijek ograničene u prvom valu prodaje, poručuju iz HT-a.

Podsjetimo, Apple je na svom redovnom događanju predstavio čak tri nova iPhonea. iPhone Xs i Xs Max od danas su dostupni za prednarudžbu u Hrvatskoj, dok ćemo na Xr, telefon za koji mnogi smatraju da će biti prava Appleova uspješnica, morati pričekati do 26. listopada.

Dodajmo i da su već krenule prednarudžbe za Appleov Watch 4, čija se cijena u Hrvatskoj kreće između 3400 i 3600 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti