Hrvatska agencija Five prodana uglednoj međunarodnoj grupi za 40 milijuna dolara

Pregovori o akviziciji trajali su posljednjih nekoliko mjeseci, a konačno je dogovoren iznos od 40 milijuna dolara, odnosno 250 milijuna kuna.

Martina Čizmić | 04.03.2021. / 15:00

Viktor Marohnić
Viktor Marohnić (Foto: DNEVNIK.hr)

Da su hrvatske IT tvrtke posljednjih godina postale zanimljive i velikim igračima izvan naših granica, već smo vidjeli kroz nekoliko velikih akvizicija. Posljednja u nizu odnosi se na agenciju Five, koja je zajedno sa svojim podružnicama u Hrvatskoj i SAD-u, prodana međunarodnoj grupi Endava. Radi se o tehnološkoj tvrtki koja pruža poslovna rješenja tvrtkama u industrijama poput prodaje, mobilnosti, zdravstva, plaćanja i financijskih usluga te drugih.

Kako su objavili iz Endave, akvizicijom Fivea "povećava se kapacitet za razvoj ideja, dizajn i razvoj inteligentnih digitalnih iskustava te povećavaju mogućnosti u razvoju strategija digitalnih proizvoda te optimizaciji usluga.

Dodaju kako će Five donijeti cijelu listu klijenata, primarno onih smještenih u SAD-u, među kojima su ugledne tvrtke poput Rosetta Stone, Napster i Bullhorn Inc.

Oduševljeni smo što se pridružujemo Endavi. Veoma smo uzbuđeni zbog Endavina interesa za naše ljude i poslovanje, uključujući strategije proizvoda, dizajn i marketing rasta. Vjerujemo da ćemo činjenicom da smo dio velike platforme i udruženim snagama s Endavom otvoriti još više prilika za naše talentirane ljude te omogućiti našim klijentima dodatne mogućnosti i kapacitete, istaknuo je jedan od osnivača Fivea, Viktor Marohnić.

Pregovori o akviziciji trajali su posljednjih nekoliko mjeseci, a konačno je dogovoren iznos od 40 milijuna dolara, odnosno 250 milijuna kuna. 

Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Fiveu u okrilje obitelji Endava. Oni su predivan tim koji donosi dodatne vještine u Endavu, pogotovo vezano za strategiju proizvoda i optimizaciju rasta, što će, vjerujemo, biti privlačno brojnim našim klijentima. Dodatno, njihove preporuke kao vodeće agencije u New Yorku s centrom u Hrvatskoj u skladu su s našim poslovnim modelom i daljnjim jačanjem našeg prisustva u Jadranskoj regiji, dodao je John Cotterell, CEO Endave.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti