Hrvatska je plodno tlo za investitore, pokazuju to mnogobrojni startup događaji organizirani u cijeloj Hrvatskoj, a koji su privkli mnoge investitore i same startupove.

Gotovo u svim većim gradovima mogu se pronaći startup događaji na kojima svoje ideje i projekte kreativci mogu predstaviti svijetu i samim investitorima. Jedna od takvih ideja je Squee, koja je predstavljena na prvom hrvatskom Startup Weekendu na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Squee je koncept aplikacije s idejom da osigura kanal pomoću kojeg će proizvođači promoviriati svoje proizvode, primati kontinuirani feedback od korisnika, te ujedno i prodavati svoje proizvode, uz određenu naknadu po transakciji, znajući kako imaju komparativnu prednost nad konkurencijom jer samo 'trendy' i kvalitetni prodavači pronalaze svoje mjestu na Squee-u.

Krunoslav Klarić, član Squee tima za odnose sa proizvođačima istaknuo je glavni problem malih proizvođača gadgeta: „Brojni prodavači „trendy“ gadgeta su raspršeni te nemaju resursa niti mogućnosti za učinkovito prezentiranje svojih proizvoda i pristup korisnicima. Suočavaju se sa pitanjem „Kako se istaknuti među masom proizvođača te kako korisnicima omogućiti jednostavnu kupovinu gadgeta?“

No Squee je koncept, koji je već u razradi, a koji će uz društvenu kompononentu - pregledavanje top proizvoda po različitim kategorijama, čitanje najnovijih vijesti, dijeljenje, komentiranje i ocjenjivanje gadgeta, itd. - isticati najbolje gadgete i proizvođače te poticati interakciju između korisnika, proizvođača i samog Squee tima.

Ivan Ivanković je u razgovoru za ZIMO istaknuo i već dogovorene sastanke sa investitorima koji su pokazali interes za ovim konceptom, dok Ivan Kapulica dodaje:

„Investitori kao ključ uspjeha naše ideje ističu njen globalni doseg i primjenjivost na svjetskom tržištu te aktualnost koncepta i same ideje. Njihov pozitivan feedback je važna potvrda našem dosadašnjem uloženom trudu u ovaj projekt.“

Želimo sreću ovom zanimljivom startupu, a u nastavku pogledajte i jedan od vrlo kreativno izrađenih videa. Tko kaže da morate imati gotov proizvod kako bi pokazali na čemu radite?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju