Hrvatska će ove godine imati najveći developerski događaj u Europi - Infobip Shift

Jubilarno deseto izdanje konferencije će kroz dva dana trajanja okupiti tri tisuće posjetitelja na do sada neviđenom tehnološkom eventu.

Martina Čizmić | 13.07.2021. / 16:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jubilarno 10. izdanje developerske konferencije Shift, ove će se godine održati u potpuno novom obliku. Nakon što je Infobip akvizirao Shift ranije ove godine, a organizatori najavili nove, ambiciozne planove, vrijeme je da se krene u njihovu realizaciju.

Tako će se Infobip Shift konferencija održati 7. i 8. rujna ove godine u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića, a u planu je na jednom mjestu okupiti više od tri tisuće ljudi koji će tijekom dva dana razmjenjivati iskustva i znanja iz IT-a. 

Akvizicijom Shifta, Infobipova konferencija DevDays pripojena je Shift Developer konferenciji te su one spojene u jedan festival tehnologije tijekom kojega će nastupiti 60 najboljih govornika iz developerskog svijeta koji dolaze iz poznatih kompanija poput Microsofta, Googlea, Adobea i mnogih drugih.

Program Infobip Shift konferencije održat će se istovremeno na pet pozornica, od čega tri glavne, jedna namjenjena radionicama, a cijeli program bit će zaokružen startupima koji će na Startup Tribe pozornici predstavljati svoje ideje i proizvode. Uz bogati program konferencije osigurano je vrijeme i mjesto za druženje i sastanke, za što je predviđeno tisuću kvadratnih metara ispred same dvorane.

Za nešto manje od dva mjeseca očekuje nas nešto zaista neviđeno na ovim prostorima. Program će otvoriti i zatvoriti svojim nastupima suosnivači Infobipa Izabel Jelenić i Silvio Kutić. Uspjeli smo osigurati dolazak najvećih svjetskih govornika poput Davida Heinemeiera Hanssona, kreatora frameworka Ruby on Rails, kao i Val Head koja dolazi ispred globalnog IT giganta Adobea. Naravno, pobrinuli smo se i za onaj dio konferencije koji garantira zabavu pa će tako svi posjetitelji nakon završetka programa moći uživati i u jedinstvenom afterpartyju. Mladi i motivirani tim okupljen oko organizacije ovog događaja radi punom parom kako bi opravdao velika očekivanja i povjerenje, poručio je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije i nastavio: Infobip broji gotovo 500 developera u uredima u Vodnjanu, Zagrebu, Splitu i Rijeci, a koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske. Protekla izdanja Shift konferencije stanovala su u Splitu, dok su se Infobipovi DevDaysi održavali u Tuhelju. Odlučili smo na tragu te bogate rasprostranjenosti da Infobip Shift konferencija u narednim godinama, počevši od ove, obilazi cijelu Hrvatsku bez fiksne lokacije. Želja nam je da se konferencija svake godine održi na nekoj drugoj lokaciji. Ovogodišnje izdanje odlučili smo održati na obali i to u Zadru.

Moja je vizija još od 2012. bila stvoriti najveću globalnu developersku konferenciju, ali i ojačati hrvatsku povezanost sa svjetskom developerskom scenom. Kroz godine smo rasli i sve smo se više približavali svom cilju. Uz Infobip smo dobili ono što nam je nedostajalo – podršku velike tvrtke da domaća konferencija dobije upravo taj globalni kalibar i postane vodeća, izjavio je Ivan Burazin, član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

Više informacija o samoj konferenciji, ulaznicama i rasporedu može se pronaći na službenim internetskim stranicama Infobip Shifta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti