Hrvatska inovacija za globalno tržište – od sada kupujemo samo na popustima!

Planirate sljedećih mjesec kupiti novu garnituru za svoj dnevni boravak. Na tržištu je mnogo toga, bilo bi dobro uhvatiti nekakav popust.

Zimo Zimo Ivan Klarić | 03.11.2011. / 21:26

Hrvatska inovacija za globalno tržište – od sada kupujemo samo na popustima!

Planirate u sljedećih mjesec kupiti novu garnituru za svoj dnevni boravak. Na tržištu je mnogo toga, bilo bi dobro uhvatiti nekakav popust.

Ali, koliko nam vremena treba da svakodnevno pretražimo internetske stranice svih trgovaca koji nude garniture kako bi pronašli popust? Do sada smo redovito odustajali, ali više nećemo! Nećemo zahvaljujući trojici hrvatskih inovatora, Deanu Dragičeviću, Hrvoju Petričeviću i Mladenu Sikirici koji su osmislili i danas na tržište pustili aplikaciju koja će pronaći sve trgovce koji nude popuste – u krugu od kilometar, pet, deset pa sve do tristo!

Mobilna aplikacija „LOCIRAJ POPUST“ od danas je dostupna na App Storeu, a kroz tjedan dana i na Android Marketu i pomoći će vam da ubuduće kupujete jeftinije. U debitantskom danu na AppStoreu aplikacija je preuzeta preko 300 puta.


Zašto koristiti „LOCIRAJ POPUST“?


„LOCIRAJ POPUST“ aplikacija je koja će korisnicima pomoći u pretraživanju prodajnih mjesta koji nude određene popuste na pojedine proizvode i to prema kategorijama poput: kupovina, gastro, moda, zabava, lifestyle itd. Također, aplikacija će korisnika odvesti do točne lokacije prodajnog mjesta, što uključuje i detaljne upute za vožnju. S druge strane tvrtkama će ponuditi na našem području potpuno novi, izrazito efikasan oblik oglašavanja prema lokacijama.

- Primjerice, u centru ste Zagreba i žeite nešto pojesti. Aplikacija „LOCIRAJ POPUST“ pronaći će sve restorane koji nude jela po sniženim cijenama, kilometar, dva ili deset oko vas.  Koliko poželite. S druge strane, veliki trgovački lanci gotovo svakodnevno imaju određene proizvode na popustu, no tko će čitati sve letke koje nam ostavljaju u poštanskom sandučiću. Pomoću naše aplikacije takve snižene proizvode moći ćete pronaći u svega nekoliko sekundi putem svog smartphonea – ističe za ZIMO jedan od suosnivača aplikacije, Dean Dragičević.

Dragičević ističe kako će oglašivači ovu aplikaciju za oglašavanje do 31.01.2012. godine moći koristiti potpuno besplatno, a ona će korisnicima Appleovih uređaja i uređaja koji rade na Googleovom operativnom sustavu Android biti besplatno dostupna uvijek.


Ovakva aplikacija ne postoji nigdje u svijetu


Ono što aplikaciju „LOCIRAJ POPUST“ čini inovativnom na globalnoj razini jest sustav koji će korisnika obavijestiti o određenom popustu bez da on uopće pretražuje. Kako on točno funkcionira?

- Ukoliko korisnik naše aplikacije u narednih mjesec dana planira kupiti npr. prijenosno računalo (koje trenutno nije na popustu) sustav mu nudi mogućnost kreiranja alarma za tim proizvodom. Kada korisnik kreira alarm odnosno zahtjev za nekim proizvodom/uslugom istog trenutka svi naši poslovni partneri na svojim web sučeljima mogu vidjeti taj zahtjev. Tada, naravno koristeći te alarme poslovni partneri mogu kreirati svoju ponudu, točno prema potrebama korisnika.  Onog trenutka kad se objavi popust na (u ovom slučaju prijenosno računalo) korisnik putem aplikacije dobiva obavijest da se na tržištu pojavilo prijenosno računalo kod određenog trgovca na popustu – slikovito objašnjava Dragičević.


Trgovac će znati što korisnik želi


Time će se zapravo trgovcima pružiti detaljan uvid u ono što korisnici žele, kako bi im to mogli pružiti po sniženoj cijeni. Na taj način stvorena je posebna interakcija ponude i potražnje na jednom mjestu. Drugim riječima, trgovcima se potpuno besplatno nudi istraživanje tržišta!

- Kad trgovac objavi proizvod na sniženju, u SAD-u njegova prodaja raste za preko 70 posto, dok je u Hrvatskoj ta brojka tek nešto oko dvadesetak posto – pojašnjava Dragičević, ističući kako je aplikacija izrazito ekološki prihvatljiva, jer će s vremenom utjecati na smanjenje tiskanja promotivnih letaka, koje većina ionako iz poštanskog sandučića direktno prosljeđuje u koš za smeće.

Aplikaciju „LOCIRAJ POPUST“ možete preuzeti ovdje za iPhone, a za Android sitže uskoro.[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti